Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » El lehet adni banki hitellel...

El lehet adni banki hitellel terhelt lakást?

Figyelt kérdés

Természetesen nem a bank tudtán kívül.

1,5 éve vettünk egy lakást 20 millióért, 5 millió önerő, 15 millió hitel. Van még rajta 14,5 millió hitel, de mostanában 40 milliókért mennek az ilyen lakások a környéken, úgyhogy arra gondoltunk, hogy eladnánk. Lehet ilyet csinálni, szokta engedni a bank?

2019. júl. 10. 00:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Pont ez a menete a banki hitellel terhelt ingatlan eladásának amit leirtál. Ezek szerint nem hagytátok ki a bankot, hiszen kértetek záróegyenleget az adásvételihez. Nem is értem hogy akkor miért irtad az hogy kihagytátok a bankot? Ez félrevezető volt.

Nem szokott senki kérni a bankoktól adásvételhez engedélyt, hiszen egy eladáshoz nem kell irásos engedély. Pláne egy árverés alatt álló ingatlan esetén. Záróegyenleget szoktak csak kérni az adásvételhez, amiben a bank nyilatkozik, hogy ha ennyit befizet x számlára, adott dárumig, akkor kiadja a jelzálogtörlő nyilatkozatot.

Egyébként valószinűleg az ügyvéded a végrehajtóval egyeztetett végig, a végregajtó pedig ilyen esetekben minden kötelezettel kapcsolatban áll, igy a bankkal is. Vagyis a bank biztosan tudott az eladásról.

2019. júl. 14. 11:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem ez történt, ezért szerintem inkább hagyjuk. :)

Valaki írta, hogy engedélyt/hozzájárulást kell kérni a banktól az eladáshoz, mert e nélkül nem tudja eladni, mivel általában elidegenítési és terhelési tilalmat is bejegyeznek egy banki hitel esetén az ingatlanra. Itt is volt ilyen.

Én erre írtam, hogy mi a bankot kihagytuk, mivel heteket vett volna igénybe az ügyintézés. Tehát hivatalosan a bank nem tudott arról, hogy eladjuk a lakást, nem is járult hozzá semmilyen formában. Leegyszerűsítem: pikk-pakk "végtörlesztettünk" az adásvételi szerződés megkötése által.

Az ügyvéd semmiféle kapcsolatot nem tartott egyik jog jogosultjával sem.

A banknak jelzálogjoga volt, valamint elidegenítési és terhelési tilalma az ingatlanon, a különböző szolgáltatóknak volt végrehajtási joga rajta.

Gondolom, ehhez is lesz hozzáfűznivalód, éppen ezért inkább "lapozok", nem követem a kérdést a továbbiakban, mert már fáraszt az értetlenséged. :)

2019. júl. 15. 04:47
 13/13 anonim ***** válasza:

8 éve dolgozom végrehajtásban, kicsit több szakmai rálátásom van mint neked. És nem köteledni akartam, csak tisztázni a félreértéseket azok számára akik ezt olvassák majd.

De szerintem is lapozzunk.

2019. júl. 15. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!