Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lesz tényleg banki adategyezte...

Lesz tényleg banki adategyeztetés?

Figyelt kérdés
Állítólag június 26-ig bezárólag banki adategyeztetés van, és letilthatják a számláját annak, aki ezt nem végzi el. Igaz ez? Pár újságban írtak róla.

2019. jún. 19. 22:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Sok a félreértés a téma körül. Csak akkor kell bemenned, ha levelet kaptál róla. Már a bejáratnál visszafordítják z embereket az OTP-ben (láttam) azzal az indokkal, amit elmondtam.
2019. jún. 19. 22:52
 2/12 anonim ***** válasza:
11%
Én ma kaptam először levelet, ami szerint nem kell mennem. (Erste amúgy, és imádom, hogy az OTP-sek megint azt hiszik, hogy mindenki ott bankol.)
2019. jún. 19. 23:40
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Hívd fel őket, az a legegyszerűbb. Én is bementem, erre kiderült, hogy még januárban megcsinálták, amikor voltam valamit intézni. Nem is mondták.
2019. jún. 20. 05:58
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Igaz. És nem minden bank értesít, ha be kell menned.
2019. jún. 20. 06:20
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

Én bementem megkérdeztem és azt mondták nem kell.

Testvérem férjének szintén NEM-et mondtak, majd 2 nappal később kapott 1 levelet, hogy menjen be, bement és közölték vele, hogy naprakészek az adatai, így nem kell elvégeznie az egyeztetést :)

Ha nem kaptál levelet felesleges rugóznod rajta, majd 27-én kiderül, ha zároltak bemész és 2-3 percet rááldozol, másnapra feloldják. Nem kell bekaksizni!

2019. jún. 20. 10:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Arra figyelni kellene hogy a bankok nem egyformán kommunikálnak így a tapasztalatotok lehet hogy semmit sem érnek.

Ha nem vagy benne biztos akkor menj be inkább és kész.

2019. jún. 20. 12:31
 7/12 anonim válasza:
Én ma voltam az OTP-nél és nem kell annak akinek 2 éven belül mozgás van a számlán,és nem vagy közszereplő. Igy nekem sem kellett egyeztetni.
2019. jún. 20. 20:03
 8/12 anonim ***** válasza:
39%

Persze. Zárolják, majd bemész és elintézel mindent.

Eddig oké is. Meg persze másnaptól (vagy még aznaptól) használhatod is a számládat.

DE! Azt azért ne hagyd ki, hogy egy kártya ellopásért 6-8 éve 10 ezer Ft-ot, egy lakástakarék kötésért 2 éve 70 ezer Ft-ot vontak el ügyintézés néven!

Itt se lesz olcsóbb.

Szar a tájékoztatás: rohadjanak meg!

Telefonálj, menj be, írj nekik levelet!!!

SOHA NE BÍZZ A POSTÁSBAN!!!

2019. jún. 20. 20:50
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

Kártyaletiltás, új kártya igénylés mindig is borsos volt, mivel ott a saját figyelmetlenségedért fizetsz. A lakástakarékon pedig a nyitási díj volt mindig is a bank haszna, jól lefölözték az állami támogatást.

Ezért nem számíthatnak fel díjat, mivel jogszabály szerint kötelező adategyeztetésről van szó.

2019. jún. 20. 21:11
 10/12 anonim ***** válasza:
57%

Nem is azért számolnak fel díjat. Hanem azért mert zárolták a kártyádat, majd feloldották!

A zárolást törvény írja elő, de azt, hogy megnyissák azt már ők ügyintézésnek fogják venni!

2019. jún. 21. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!