Tényleg be kell menni június végéig a bankba adategyeztetésre, kulonben tárolják a pénzemet?
Pontosan június 26-ig.
Ha valakit nem tudtak a "terrorizmus, pénzmosás elleni törvény" alapján "átvilágítani", akkor annak most ezt meg kell lépnie.
Én voltam bent, egyszerűen csak leellenőrizték azt, hogy az iratokon lévő adatok szerepelnek-e a számítógépükben. A lakcímem változott, azt kijavították, és lefénymásolták a személyit, lakcímkártyát, és ki kellett tölteni valami olyan papírt, hogy nem vagyok közszereplő, és annak közeli hozzátartozója sem.
Nekem eddig minden megvolt (a nyilatkozat is), csak annak idején nem járultam hozzá, hogy a személyes okmányaimat lemásolják. Tulajdonképpen csak ezért kellett mennem, mert a törvény szerint ez már KÖTELEZŐ!
Tehát nem mindenkinek kell! Engem értesített a bank levélben, hogy mennem kell.
Ha kell menned, és nem teszed meg, akkor június 27-én nem férsz a számládon lévő pénzhez, nem rendelkezhetsz felette.
Nekem van pénzem egy másik bankban is, de oda majd csak akkor megyek, ha lejártak a befektetéseim. Addig ráérek...
Sehogy.
Az értesítő levélben leírták, hogy milyen további lehetőségek vannak, ha személyesen nem tudja valaki intézni.
A bankok honlapján biztosan van valamilyen tájékoztatás erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!