Mitől ez a hatalmas ellenszenv a családok támogatása iránt?
Azt fejeltik el az okosok, hogy az első gyerek és első lakás nagyobb lépés, beruházás, mint a harmadik gyerek és a kisebből nagyobb lakásba költözés...
Ahhoz, hogy az utóbbi létrejöhessen, kellene ugye az elsőnek is teljesülni, de egyre inkább nem valósul meg. Ha tényleg az lenne a cél, hogy több gyerek szülessen, akkor azokat kellene támogatni, akik indulnak a felnőtt életnek, nem azokat, akiknek már van két-három gyerek, van lakás, csak több, nagyobb kell...
Ha megkérdezed az ismerősöket, gyermekteleneket, gyermekeset, ki vállalna újabb (vagy első) babát, ha támogatnák, a gyermektelenek között több lenne az igen. Nem véletlenül.
Mutassatok már nekem olyat aki nem vesz fel hitelt ház/lakás epítéshez/vásárláshoz hanem zsebből finanszírozza. Nem mindenki örököl ingatlant sőt a többség nagy büdös semmit nem örököl nem hogy több tíz milliós értéket. Amúgy is hitelt vesz fel a nagy többség, mert kb lehetetlen értelmes időkereten belül mindent kitermelni ami egy normális színvonalhoz kell de persze ez a hitel szar, büdös. Ennyi álszentet komolyan. Én örököltem lakást de még így is ha nagyobb otthont szeretnénk egyszer hitelt kell majd felvennünk, mert az 50nm-es lakásunk nem fogja megvenni a kertes házat. Sok ember akinek semmi soha nem jó majd megy dalolva felvenni a lakástámogatásokat, röhejes.
Az nekem sem tetszik, hogy 3 gyerek a gyerek, sosem szülnék annyit de annak örülök, hogy vannak a hiteltámogatások mi is igénybe fogjuk venni ha jön a második gyerek mert így közel 30 évesen nincsenek tíz millióink félretéve mint ahogy az emberek többségének sincsenek. Nem értem a hisztit ekörül de komolyan. Gondolom a sok kormányellenesnek van ezzel baja leginkább. (Én sem pártolom őket de sajnos nincs másik életképes opció.)
Közeli ismerősünk 2 gyerekkel ès egy saját ingatlannal mondta azt, hogy na akkor jöjjön a 3., jöhet a 10 misi ingyen, cserèljük nagyobbra a lakást. Nekik szuper volt, nem is sajnálom, de közel sem családalapításról volt szó.
Nálunk most születik az első, kettőt tervezünk, mi is örülnènk amùgy a lehetősègeknek, de az eddigi önerőnkkel egyre messzebbre kerülünk a kitűzött cèlunktòl, pláne hogy más 3 gyerek bevállalásával ingyen 20 millióhoz jut. Nekünk összessègèben csak árt ez az egèsz, a becsületes munkával elèrt pènz áll egy ekkora támogatással szemben.
Aránytalan szerintem, ez a gond.
Miért fújok még erre az úgynevezett családtámogatásra?
- LTP mindenkinek elérhető volt, és amit helyette csináltak szűkebb rétegnek elérhető és kevesebb támogatással, nagyobb visszafizetéssel.
- Kafetériából egy család 2 x 5 milliót vehetett ki adómentesen lakásvásárlás és hiteltámogatásra. Ezt elvették és helyette kb kajára lehet költeni 42%os adóval, vagy focimeccs/múzeum belépőre. Nos a kultúra jelenleg luxus és nincs rá pénzem. Akkor sem fogok költeni rá, ha másra nem használhatom fel a pénzt, mert időm sincs elmenni. Ezt a támogatást odaadták a 3 gyerekeseknek, hogy ne 10, hanem 15 milliós "kedvezményes" (magyarul 3%os) kamattal legyen hitelük, amitől akár a Fundi is jobbat ad, ami híres arról, hogy nem éppen ügyfélközpontú pénzintézmény. Ezzel mindenesetre elérték, hogy az én családomban pl 110 ezer forinttal kevesebb pénzünk lett havonta. Mert a cégek kafetériát adnka fizetés helyett, hiszen ők sem AKARJÁK kigazdálkodni a pénzt. Persze, ha ugyan ez a cég mondjuk 100 km-el odébb, Szlovákiában kéne fizetést adjon, akkor 1.5x annyi lenne a bérem, ha Bécsben, akkor 2.5, ha anyaországban, akkor 4x, ha amerikában 8x. Ami félelmetesebb, ha kínában, akkor 1.3x, ha indiában, akkor 1.4x annyit fizetnének, mert annyival olcsóbbak vagyunk mindenkinél.
Tehát a -10 millió forint valódi munka után megkeresett pénzből származó adótámogatást elvették, ami összesen -4.8 millió forint nettósítva és ezért cserében adnak 0.6 milliót, ha egy gyereket, 1.4 milliót, ha két gyereket bevállalok. Tehát összességében 4.8 millió helyett kapok 1.4 milliót a két gyerekre, amit rögtön el kell kezdenem csinálni, mert ha nincs meg 10 év alatt, akkor engem b*nak meg és nem én az asszonyt.
Tehát köszönjem meg szépen, és legyen végletekig hálás, amiért 3.4 millióval kevesebb pénzem van és még a lakás árak is drágábbak lettek. De tényleg támogatást kaptam. Csak azt veszem észre, hogy drágábban jövök ki vele, mint támogatás nélkül!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!