Lányom egy hatalmas púppal jött haza az oviból, azt mondja az egyik fiú verte meg. Mit kellene lépnem?
Figyelt kérdés
Vagy ez így jól van?2015. máj. 21. 15:17
1/8 anonim válasza:
Érdemes lenne rákérdezni az óvónőnél, pontosan mi is történt. Aztán ha ő is megerősíti, akkor a szülőkkel lehet beszélgetni, hogyan lehetne a gyerekeket kibékíteni, barátkoztatni. Nem az a fontos, hogy valakit felelőssé tegyünk, szerintem, hanem hogy azokat az ellentéteket, amik esetleg itt elindultak, még a kezdetekkor megállítsuk és átformáljuk.
2/8 anonim válasza:
Első körben meg kellene kérdezni az óvónőket, hogy mi is történt.
Az én fiamat is a múltkor egy kisebb sebbel a fején találtam délután a csanában, de rögtön szóltak is, hogy mi történt és hogyan rendezték (összevesztek egy másik kisfiúval egy széken és végül ő került ki vesztesen). Én itt ezt le is zártam.
Szerintem te is kérdezz rá mi történt, arra is, hogy rendezték-e az ügyet és hogyan.
3/8 anonim válasza:
Ha "nemidénbarnult" az a fiú, akkor ne is próbálkozz a szülőkkel, inkább keress másik óvodát a kislányodnak.
4/8 anonim válasza:
A nemidénbarnult társainkkal is ki lehet alakítani egy élhető, normális viszonyt. Persze, lehet azt is, amit te javasolsz, hogy hagyja ott őket, és neveljen rasszizmusra egy óvodást, de szerintem ez elég primitív hozzáállás, akár barnult vagy akár nem. Először adjunk egy esélyt a másik félnek, mielőtt ítélkezünk!
5/8 anonim válasza:
A lányomat kikérdeztem, és másnap reggel bementem és az óvónőtől megkérdeztem, mi történt, és hogy még büntetést sem kapott az a kislány, és megkértem, hogy beszéljen a lányokkal, hogy nem szabad verekedni. Utána utánajártam, hogy beszélt-e a lányokkal tényleg. Ettől függetlenül jött még haza sérüléssel a lányom - másik kislánytól, aki "pedig nem olyan". VAn is magyarázat, meg nincs is.
6/8 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen. Arról persze egy szót sem ejtett, hogy hogy néz ki a másik kislány, csak panaszkodott, hogy a Dóri meghúzta a hajam.
Közben még kiderült, hogy a Dóri nevű lányka megfogta az ő póniját, a lányom meg megharapta, és ekkor történt a hajtépés...
Eltelt két hónap és nagy barinők lettek.
7/8 anonim válasza:
Nekem kislányként azt tanította az apám, ha bántanak, védjem meg magam. Ugyanezt fogom a sajátomnak is mondani. Nos, velem nem szarozott senki. Én senkit nem bántottam, de ha engem igen, vagy csak akartak, hát azok nem jártak jól. :)
8/8 anonim válasza:
Utolsó hozzászóló én is ilyen voltam és nekem is ezt tanították. ;D velem sem szarozott senki, csak egyszer próbálták meg de abban sosem volt köszönet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!