Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi lenne ha a devizahitelesek...

Mi lenne ha a devizahitelesek összefognának és senki nem fizetné a törlesztőt?

Figyelt kérdés
Szerintem ez már mindennek a teteje,hogy megint az egekben a svájci frank és így természetesen most is emelkedni fog az amúgy is magas havi törlesztő? Miért mindent ránk hárít a bank? Meddig képessek fizetni az emberek a hiteleket? Sokunknak már enni sem marad. Nem lehet ez ellen összefogni? Mi lenne ha senki nem fizetne? Eladnák az egész országot mert mindenkinek a háza rámenne?
2010. jún. 25. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Akkor a bankok kerülnének csődközeli helyzetbe és a betétesek vesztenék el a pénzüket, és a gazdaság finanszírozása válna lehetetlenné.
2010. jún. 25. 11:49
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
Amikor valaki devizahitelt vett fel akkor spekulált csak azt felejtette el hogy a spekuláció rosszul is végződhet.Azt senki nem biztosíthatja hogy egy olcsó pénz később nem lesz drágább.
2010. jún. 25. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Sajnos igaza van az előttem szólóknak, pedig én is a kérdező helyzetében vagyok. Már szinte mindenről lemondtunk a hitel miatt és még tovább emelkedik.

Sokat gondolkodtam ezen a dolgon hogy mit lehetne tenni REÁLISAN. Gondoltam arra is hogy úgy forintra váltani hogy az árfolyamveszteségből állna a bank is meg az állam is egy részt (meg persze a hitelesek is). Szerintem ez lenne a legjobb de sajnos annyira sok a frankhiteles hogy ez nagyon nagy kiadás lenne az államnak is meg a banknak is, így erre se látok reális esélyt. Meg persze még sokminden eszembe jutott, de jelen esetben úgy tűnik hogy az imának és a csodának van a legreálisabb esélye :(((. Ez van. Én személy szerint azért is szoktam imádkozni hogy jöjjön valaki a politikába aki tud valami megoldást. Bármilyet. Megoldás mindig van csak keresni kell. Tudom hogy ez a helyzet nagyon nehéz de ha ezt a gordiuszi csomót valaki megoldaná akkor kisebb fajta Messiássá válhatna. Szóval remélem valami lelkes még nem elrontott szakmaszerető közgazdász vagy bárki olvassa a soraimat és kipattan az isteni szikra a fejéből.

2010. jún. 25. 13:19
 4/7 anonim ***** válasza:
bank- és közvetve államcsőd
2010. jún. 25. 15:25
 5/7 anonim válasza:
Hamarosan az lessz itt összefogás nélkül is,hogy nem tudjuk fizetni.De hova tesz ennyi embert?Így sem tudnak a hajléktalanokkal mit kezdeni.
2010. jún. 25. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:
52%

Itt most nem a bankcsőd a lényeg.

Ha devizás vagy nyugodtan megteheted azt, hogy nem fizetsz tovább ez esetben a tartozásod tovább nő és kamatozik megint nő és kamatozik és a kamat is kamatozik....

Vagy jön a bank és viszi mindened te meg ott fogsz állni az utcán 1 szál gatyában!

Ezt a hitelt te vetted fel, senki nem kényszerített max az élet. Az igaz, hogy önhibádon kívül nőtt meg a törlesztőrészlet, de a tetteidért vállalnod is kell a következményeket.

A legjobb amit tudsz tenni, hohy minél hamarabb kinyögöd a törlesztőket és megtanulod, hogy SOHA AZ ÉLETBEN NE VEGYÉL FEL KÖLCSÖNT!

2010. jún. 25. 19:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Aki ilyeneket mond, mint az előttem szóló, annak honnan van lakása? Addig otthon lakik, amíg össze nem spórol rá vagy mi?
2010. jún. 29. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!