Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A fundamentánál a betétre...

A fundamentánál a betétre járó kamatot hogy értelmezzük?

Figyelt kérdés
Van egy táblázat amiben minden módozathoz szépen felsorolják a befizetéseket ,hónapok számát, állami támogatást , betéti kamatot . És úgy van feltüntetve mintha az a kamat FIX en járna a futamidő végén de erről semmi további tájékoztatás nincs a lapon és nem is logikus mert miért fizetnének előre 10 évre fix kamatot a feltünetett 4-10% on miközben a bankba se kapsz 0,2 nél többet .

2018. nov. 3. 12:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19.29-es, ne zavarjon, hogy nem az új módozatról van szó, hanem egy régiről, ahol jár a valóban verhetetlen 30% állami támogatás és nem a jelképes 5% kamatbónusz és járt még 1% betéti kamat is.
2018. nov. 7. 22:07
 12/18 anonim válasza:
Elöttem szólónak... Ne zavarjon kedves, hogy a kamat kérdésre feleltem.. Az régen is most is ugyan úgy fix... Ez volt az eredendő kérdés, ha visszaolvasod...de mivel a napokban lett feltéve a kérdés... Ezért gondolom az aktuális kamatbónusz érdekli nem a régi...
2018. nov. 8. 07:11
 13/18 anonim ***** válasza:

07.11-es, az alapkérdésben ott szerepel, hogy az említett táblázatban VAN ÁLLAMI TÁMOGATÁS is, tehát egyértelmű, hogy egy régi módozatról szól, hiszen az újban nincs támogatás.

A betéti kamat a 30% állami támogatáson felül a békeidőkben még 3%-is volt, most meg 0,1%. Mivel nekem megvan az összes régi táblázat, egyből tudtam, miről van szó, de elismerem, helyzeti előnyben vagyok, mert ez a szakmám.

2018. nov. 8. 20:59
 14/18 anonim ***** válasza:

"És utána van egy nagyon jó lakáskölcsön része ami szerintem verhetetlen"

Hát azért annyira nem verhetetlen.

Mi körbe néztünk a piacon és lazán találtunk olyan bankot aki verte a fundat. Szerintem nézz körbe te is, mielőtt döntesz.

2018. nov. 9. 06:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsó! Az ördög a részletekben lakik. Ott bukik ki, hogy tényleg verhetetlen.
2018. nov. 9. 08:08
 16/18 anonim ***** válasza:

Mondom, nézz körül. Persze elképzelhető, hogy bizonyos csillag állás esetén neked az a legjobb, de mi más banknál sokkal jobbat találtunk.

Fundamenta valami 5% feletti kamatra adott volna. Ehelyett 3,45% kaptunk és pluszban ajándékba 100 ezer forintot.

2018. nov. 9. 21:43
 17/18 anonim ***** válasza:

5%? Kizárt. Ha hatos módozatra veszed fel, akkor 6% és egyébként az is kenterbe ver sok banki hitelt, mert jobb a thmje mint az alacsonyabb kamatú, de hosszabb futamidejű banki hiteleké. De a hármas módozatra 3.9% a kamat. Sőt, most az új termékükre. 2.9 ha jól tudom.

Abban viszont látatlanban is biztos vagyok, hogy a thm magasabb a banki konstrukció esetén.

2018. nov. 9. 22:14
 18/18 anonim ***** válasza:

Thm volt 5 felett és az enyém is Thm. Nyilván tudom, hogy az alapján kell hasonlítani.

Annyi, hogy talán több évre fixen lett volna a funda. De az meg nem érdekes, mert nekünk csak 3 év fix kellett és azt itt is megkaptuk. Illetve nekünk semmilyen funda szerződés nem volt(vagyis csak 1 volt, de az se járt le), gondolom akinek pont lejár az kedvezőbb hitelt kaphat, esetleg erre gondolhattál.

Úgyhogy más banki hitelt vettünk fel és nyitottunk mellé fundamentat előtörlesztéshez.

2018. nov. 9. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!