Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tudok felvenni kölcsönt a...

Tudok felvenni kölcsönt a bankba ha nincsen munkám?

Figyelt kérdés
2018. szept. 24. 19:13
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
#17es. Akkor matekozzunk picit. Raktárosként 220-at kerestem Biatorbágyon. Az összes rokonom Jászberényben él. A fizu (sajnos) nem számít rossznak ott abban a szakmában. Kiharcoltam, mert azt gondoltam érek annyit és megadták, mert talán így is van. Albérletre 90+rezsit fizettem, ami nyáron 13(plusz 6 a net), télen 55 (szar a szigetelés) (plusz 6 a net). Ezt ha átlagoljuk, akkor kb 35 nettel. Vagyis 90+35 az albi. Ez 125. Ezen felül van egy 11k-s és 13k-s megtakarításom. Ez újabb 24.000. Eddig 150.000-nél járunk. Sosem járok étterembe, főzök magamra, mindenből az akciósat veszem, így kb 35.000-ből kijön 1 havi kajám. Azt hiszem ez nem sok, napi 1000Ft a 3 étkezésre. Már 185.000 elment. Nem kell bérlet, mert helyben lakom. Van egy 17 éves suzukim. Csak tankolni kell, havi 1x hazamegyek a rokonokhoz vele, ami a teljes útra 350km. Busszal nem megoldható, mert a Jászságban 4 településen laknak szüleim és nagyszüleim. És van közte olyan, ahová nem megy csak napi 1x busz. Ez 6,5 literes fogyasztással 24 liter benzin. + a havi szaladgálás (bevásárlás, ügyintézés), mondjuk, hogy 13.000 a havi üzemanyag. Már 198.000-nél járunk. És igen. Maradt 20.000. Minden kicentizve, kifillérezve, és nincs benne egy kirándulás, egy randi, egy étterem. Semmi. És nem számoltam bele, a kötelező megyematricát, a teljesítményadót, az olajcserét, amit amúgy magamnak csinálok, az időszakos megfázásra a gyógyszert, és azt hogy néhe még nekem is kell ruhát/cipőt vennem. Erre jött tavaly egy baleset, az előző autóm összetörte egy szabálytalanul előző autós, az okos rendőr szerint én hibáztam. A bíróság felmentett, de ez 250.000-be és apámtól kapott kölcsönből egy új(abb) autóba fájt. Szeretnék programozó lenni. Hiányszakma. Jól is fizet. 3-5-7-900.000 a tandíj. Mi az anyámból fizessem ki????? Már külföldön vagyok, de néztem még otthon opcióként másik albit. Nincs. Vagyis van, de drágább. Ezt is annyira olcsón kaptam, hogy a következő lakó 150.000+rezsit fog fizetni érte. Tudom,mondta a főbérlő. Szóval lehet itt okoskodni, de ha nincs pénzed, akkor b.6od. Akkor nem tudsz "átképezni", nem tudsz semmit csinálni. Most kinn vagyok külföldön, több rokon is kivándorolt már, mindenkinek fellendült az élete. Nem nagyon kell ezt túlragozni. Igenis, ha itt hasonlóan élsz, mint otthon, de akár még nagyobb lábon is, akkor is nagyságrendekkel több marad a zsebedben. És ezt nem nagyon lehet szépítgetni...
2018. szept. 30. 14:23
 22/26 anonim ***** válasza:
Nem tudom van e értelme vitatkozni, de leírom a véleményem. Az hogy gyalog vagy bicajjal járj dolgozni, viszonylag közel kell hogy legyen a munkahelyed, ha busszal, metroval, villamossal 1 óra az út akkor te azt hogy akarod gyalog megtenni? Mikor kelsz ha 6ra kell mondjuk beérned és 3 órát akarsz gyalogolni. Másik, ahhoz hogy piacképes szakmát szerezz kevés hogy elvégzed a szakmát, több éves gyakorlatot várnak ell mellé. Külföldi munkához nyelvtudás kell és alaptőke, mert utazni, valahol meg szállni enni kell valamiből és nem elég anyelvismeret oda is a szkképzetteket keresik, szakmai tapasztalattal. Alja munkával ott sem jössz ki jobban, mintha itthon maradnál, ott is 2 helyen gürizhetsz meg itthon is, ha valamit akarsz. Nem mindenki bír 2, 3 helyen dlgozni és mire valamire való pénzt össze is szedsz gyakorlatilag belerokkansz, akkor majd orvosokra meg gyógyszerekre költheted a pénzt. Nah, ezért hiteleznek az emberek, mert ki a franc akar belerokkanni a 2 munkahelyi güribe, vagy beletörődik az ember hogy ez van és befásul. Lehet választani.
2018. szept. 30. 16:08
 23/26 anonim ***** válasza:

Pfffff...ha 6-ra kellene beérnem és 3 órát gyalogolnom, le se feküdnék, mert minek...

Olyan melóhelyről, ahol 6-ra kell járni, menekülni kell. Még a katonaságnál is alhattál hatig, neszórakozzunkmá'.

2018. szept. 30. 16:13
 24/26 anonim ***** válasza:
Itt nem ez a gond, ez csak egy pl. volt a 6 órás kezdés. A gond az a tanácsokkal van. Olyanok írnak okosságokat és azok ploriznak egyből, akiknak közük nincs ahhoz mi az hogy kevés keresetből megélni. Foggalma sincs arról mennyibe kerülnek a tanfolyamok, hogy mekkora szerencse vagy ép protekció kell, hogy bekerülj valahová gyakornoknak, vagy kezdőként elfogadjanak. Fogalma sincs mi mindent kell fizetni. Én nőként nem műkörmözök, nem járok fordrászhoz, nem vásárolok fél évente új ruhákat, cipőket és így is alig tudok valamennyi pénzt megspórolni. 2 munkahely kéne ahhoz hogy rendessen kinézhessek és jól érezzem maga, de 2 munkahely mellett mikor lenne ideje az embernek bármire is? Akiket látok 2 helyen dolgoznak, úgy néznek ki mint amosott szar. Hiába 30 év körüli, már kinéz vagy 50nek annyira lestrapált már, de minek? Így mia fax értelme van az egésznek?
2018. szept. 30. 16:23
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
14.23-as, megértem, elfogadom, amit írtál, azt sem tudom megítélni innen, hogy Neked lett volna-e más lehetőséged ott, azon a környéken, ahol dolgozol, de én pl. tuti nem laktam volna ekkora fizetésből egyedül 90E Ft-os albérletben, mert ha a bérleti díj és a rezsi elviszi a bevételem több, mint 50%-át, akkor egyértelmű, hogy abból nem lesz sosem fejlődés. Ha kiszámoljuk, hogy ezzel a fizetéssel a bérleti díjon és a rezsin is osztozhattál volna valakivel, akkor éves szinten a már egyébként is fizetett megtakarításokkal együtt kb 1M Ft-ot tudtál volna félretenni. Ebből néhány éve belül megvan az önerő egy lakásra, stb, stb... OK, Te elmentél külföldre dolgozni, így oldottad meg, hogy jobban élj, azt is megértem. Nem állítom, hogy nincsenek nálunk sokkal jobb módú országok, de vannak sokkal szegényebbek is és én itt is látok sok fiatalt, aki nem protekcióval, nem szülői segítséggel halad nagy ütemben előre. Van néhány kőműves, szobafestő, fűtésszerelő, ács ismerősöm, akik manapság simán keresnek havonta 7-800E Ft-ot, de az is igaz, hogy nem alkalmazottként.
2018. okt. 1. 07:22
 26/26 anonim ***** válasza:
47%

"Tipikus proli mentalitás, hogy amikor van egy kicsi akkor rögtön költünk, mert ennyi pénzből "nem lehet félretenni", aztán meg lesz ami lesz, éhezünk."

meséld már el, észvitéz, hogy nettó 90 ezerből te hogyan, mennyit akarsz félrerakni?

örülhetsz, ha nagyon visszafogottan kijön belőle a rezsi, az élelmiszer, ruházkodás és közlekedés

te melyikről mondanál le, csak hogy félretegyél pár nyomorult ezrest?

szóljál, ha sikerült kisakkoznod, hogy képzelsz el egy hónapot közüzemek, élelmiszer, ruha, vagy közlekedés nélkül, majd utána kummogjál

addig pedig kaptad helyből a mínuszt

az ilyen hülye idiótákat irtani kéne...

2019. aug. 15. 01:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!