#17es. Akkor matekozzunk picit. Raktárosként 220-at kerestem Biatorbágyon. Az összes rokonom Jászberényben él. A fizu (sajnos) nem számít rossznak ott abban a szakmában. Kiharcoltam, mert azt gondoltam érek annyit és megadták, mert talán így is van. Albérletre 90+rezsit fizettem, ami nyáron 13(plusz 6 a net), télen 55 (szar a szigetelés) (plusz 6 a net). Ezt ha átlagoljuk, akkor kb 35 nettel. Vagyis 90+35 az albi. Ez 125. Ezen felül van egy 11k-s és 13k-s megtakarításom. Ez újabb 24.000. Eddig 150.000-nél járunk. Sosem járok étterembe, főzök magamra, mindenből az akciósat veszem, így kb 35.000-ből kijön 1 havi kajám. Azt hiszem ez nem sok, napi 1000Ft a 3 étkezésre. Már 185.000 elment. Nem kell bérlet, mert helyben lakom. Van egy 17 éves suzukim. Csak tankolni kell, havi 1x hazamegyek a rokonokhoz vele, ami a teljes útra 350km. Busszal nem megoldható, mert a Jászságban 4 településen laknak szüleim és nagyszüleim. És van közte olyan, ahová nem megy csak napi 1x busz. Ez 6,5 literes fogyasztással 24 liter benzin. + a havi szaladgálás (bevásárlás, ügyintézés), mondjuk, hogy 13.000 a havi üzemanyag. Már 198.000-nél járunk. És igen. Maradt 20.000. Minden kicentizve, kifillérezve, és nincs benne egy kirándulás, egy randi, egy étterem. Semmi. És nem számoltam bele, a kötelező megyematricát, a teljesítményadót, az olajcserét, amit amúgy magamnak csinálok, az időszakos megfázásra a gyógyszert, és azt hogy néhe még nekem is kell ruhát/cipőt vennem. Erre jött tavaly egy baleset, az előző autóm összetörte egy szabálytalanul előző autós, az okos rendőr szerint én hibáztam. A bíróság felmentett, de ez 250.000-be és apámtól kapott kölcsönből egy új(abb) autóba fájt. Szeretnék programozó lenni. Hiányszakma. Jól is fizet. 3-5-7-900.000 a tandíj. Mi az anyámból fizessem ki????? Már külföldön vagyok, de néztem még otthon opcióként másik albit. Nincs. Vagyis van, de drágább. Ezt is annyira olcsón kaptam, hogy a következő lakó 150.000+rezsit fog fizetni érte. Tudom,mondta a főbérlő. Szóval lehet itt okoskodni, de ha nincs pénzed, akkor b.6od. Akkor nem tudsz "átképezni", nem tudsz semmit csinálni. Most kinn vagyok külföldön, több rokon is kivándorolt már, mindenkinek fellendült az élete. Nem nagyon kell ezt túlragozni. Igenis, ha itt hasonlóan élsz, mint otthon, de akár még nagyobb lábon is, akkor is nagyságrendekkel több marad a zsebedben. És ezt nem nagyon lehet szépítgetni...