Tudok felvenni kölcsönt a bankba ha nincsen munkám?
2 hónapja vagy munkanélküli?
Bár nem írtál magadról semmit, de ha az elműlt 3 évben volt legalább 360 nap biztosítotti jogviszonyod (magyarul dolgoztál ennyi napot), akkor elmehettél volna a munkaügyi központba álláskeresési járadékot igényelni.
Az pont az ilyen nehezebb helyzetekre való, amíg megint találsz munkát.
Ha viszont nem dolgoztál ennyit, akkor nem jár semmi.
"tartalékaim? haha jó lenne ha annyi fizetésem lenne egyszer is hogy tudok félre rakni anélkül hogy éhen haljak :))"
Nincs olyan kevés amiből ne lehetne félrerakni.
10.08-as, igen, ez is lehet egy következtetés, de lehetne más is. Igen, vannak olyan országok, ahol az alja munkát jobban megfizetik, de olyanok is szép számmal, ahol egyáltalán nem, sőt nálunk is szegényebben élnek, de mivel én akkor se szeretnék pl mosogatásból, vagy takarításból élni, ha azt jobban megfizetnék (nem azért, mert ezt a munkát lenézem, hanem mert tudom, hogy kreatívabb munkára is képes vagyok), ezért inkább olyan szakmát, szakmákat választottam, amiből nem 120E Ft-ot keresek. Nem, nem vagyok közel a tűzhöz és vezető beosztásom sincs, sőt még pályát is kellett módosítanom, tehát ez egy téves következtetés.
A helyes következtetés az, hogy 120E Ft fizetésből nem lehet félretenni, ha 10 éve albérletben élsz, tehát vagy megpróbálsz ezen változtatni (bármilyen módon), vagy marad minden a régiben.
Mi még anno diákmunkábol is raktunk félre, pedig albit is fizettünk. Nyilván akkor jobban figyeltünk mire költünk. Igaz, most is az átlagnál (arányosan) többet rakunk félre.
Én ha 120-at keresnék akkor úgy élnék mintha csak 100 lenne. Ekkor 20 megmarad, egy év alatt 2 havi tartalék megvan. Bérlet helyett ott a bicikli vagy séta.
Tipikus proli mentalitás, hogy amikor van egy kicsi akkor rögtön költünk, mert ennyi pénzből "nem lehet félretenni", aztán meg lesz ami lesz, éhezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!