Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Autohitel szerintetek megeri?

Autohitel szerintetek megeri?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az tortent, hogy draga parom ma tropara torte az autonkat es nem eri meg megcsinaltatni. Kategoriajaban a legolcsobbat kineztem belole ami 8 eves es hasznaltan keves kilometerrel 4 millio forint. Ami jo hir, hogy a torott auto keszpenzre lett felveve, viszont ez sajnos most nem opcio, az elozo is iszonyat gyujtogetes es onsanyargatas eredmenye volt. Nyilvan el fogjuk adni bontoba meg a heten...Na de. Van egy szemelyi hitelunk amit fizetgetunk szepen havi 28 ezer ft. Az uj autonak a havi torlesztoje 45 ezer ft lenne durvan, picivel kevesebb. Nagysagrendileg korulbelul ketten keresunk netto 600 ezer forintot. Parom kozolte, hogy az o neven lesz az auto, engem nem akar vinni kezesnek mert feleslegesnek latja. A 28 ezres hitelunk is az o neven van. Amugy semmi mas nincsen, ez lenne a masodik hitelunk. O keres nagysagrendileg kb 300 ezer nettot. Szerintetek ez igy menni fog neki?

Koszi elore is a valaszokat!

2018. aug. 14. 23:44
 1/8 A kérdező kommentje:
Szoval a torott auto kpra lett megveve :D
2018. aug. 14. 23:45
 2/8 A kérdező kommentje:
A lakas amiben elunk sajat, arra nincs torleszto, igazandibol tenyleg ez a ketto lenne. Meg van egy folyoszamlahitele amit sose hasznal ki a "kedvenc" magyar bankunknal.
2018. aug. 14. 23:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezt nektek kell eldonteni hogy nektek megèri e. Milyen objektiv szemponta gondolsz a kerdesedben amire idegenektol varod a valaszt?
2018. aug. 15. 07:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezt nektek kell eldönteni. A 600 nettó kiindulásnak mondjuk nem rossz, de túlságosan ne feszítsétek ki a költségvetést, elég csak az egyikőtöknél egy tartósabb betegállomány vagy átmeneti munkanélküliség és máris borul az egész.

Azzal számolj, hogy akármilyen autót veszel használtan, arra költeni kell majd. Maradjon annyi kb, hogy az azonnali szervizeket ki tudd fizetni és lehetőleg az éves karbantartás se vágjon földhöz.

A hitelt szerintem simán megkapjátok!

2018. aug. 15. 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:

28+45, azaz havi 73 ezer törlesztés. Az a nettó 300-nak csak a negyede. Ha attól félsz, hogy nem kapja meg a hitelt, ne aggódj. Nekem ettől kevesebb a fizum, de fizettem már havi 100 körül is lakás+autó hitelt, szóval a bank simán megadja.

Ha pedig a kégli a sajátotok és ki van fizetve, akkor anyagilag se lehet megterhelő, ha egyikőtök a fizetése negyedéig eladósodik.

A felelőtlenek képesek egy 120 ezres nettóra olyan kölcsönöket felvenni, hogy havi 80-at kell fizetniük. Ti ettől nagyon nagyon messze vagytok!

2018. aug. 15. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nagyon kell autó rögtön akkor is valami olcsóbbat kéne hitel nélkül vagy minimális hitellel.
2018. aug. 15. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Személyi hitel könnyebb és kényelmesebb lenne.

Ugyanis akkor az autó törzskönyvéhez, jogi státuszához semmi köze a banknak.

Szabadon rendelkezhettek vele a továbbiakban, mivel a személyi hitel szabad felhasználású.

Legalábbis én így csináltam.

2018. aug. 15. 17:49
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Igen, de a személyi kölcsön kamata mindig kedvezőtlenebb, mint az autóhitelé...
2018. aug. 16. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!