Lakásvásárlás, önerő, hitel?
Diplomam van, 2 allasom, (es igy is csak) kb. netto 180.000 a havi jovedelmem.
Tudom, hogy lakashitelnel az ingatlan ertekenek min . 20% kell oneronek, en kb 10millios lakassal szamolok, ahhoz is kene 2 millio, amit alberlet mellett a fizetesemmel eselytelen h kitermeljek sajnos...
kerdes, hogy ha felveszek 2 millio mondjuk szemelyi kolcsont, azzal fel tudnek e venni lakashitelt, vagy ez riziko a banknak, ezt nem fogadjak el?
egyaltalan ekkora fizetes melle fel tudnek venni 8 millios lakashitelt?
sajnos diakhitelem is van, de fizetem, nincs tartozasom, elmaradasom, csuszasom sem volt sosem.
mas hitelem, kolcsonom, pénzügyi dolgaim nincsenek, sose kestem meg csak egy teloszamlaval se, bevetelem rendszeres, allando...
elegge elszomorit ez a helyzet, hogy 4 ev egyetem utan foallassal es masodallassal ott tartok, hogy sehol...
25/L
7:
"gyakorlatban viszont ez inkább a fizetésed 25-30%-a (ezt ősztől törvénybe is fogják egyébként iktatni), "
Ez SEM így van. A tervezet szerint az 5 évnél rövidebb kamatperiódusú hiteleknél lesz ez így. A fix kamatperiódusnál nem.
12,
565 nettónál megfeleltek a jtm rendeletnek 336.000 ft-ig. Melyik inkompetens dolgozó volt ez? Pontosabban: melyik bank?
28% önerő? Az meredek.
15
Valószínűleg a vállalkozásból származó bevétellel van bajuk.
Az, hogy a Kezitcsókolom mit mond, az egy dolog. De lejjebb értékelik a vállalkozásból származó bevételt, mint a munkabért.
Ha ugyanez a 360 nettó munkabér lett volna, nem csak a harmadik legrosszabb adóskategóriába kerültetek volna, hanem a legjobba. Ez ugyanis független az önerő mértékétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!