Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakástakarékot kötnék a...

Lakástakarékot kötnék a gyerekeim nevére is.4 év múlva felhasználhatom az összeget anyukám házának felújítására?

Figyelt kérdés
Tehát ha a gyerekeim adószámával nyitok 3-ból 2 LTP-t, akkor ettől függetlenül eldönthetem én, hogy mire használom fel, családon belül? A gyerekeim a futamidő lejárával még kiskorúak lesznek. Ha a hitel részét is fel szeretném venni, mi szolgál a fedezet alapjául? Köszönöm!
2018. febr. 26. 10:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdés a felújításról szólt. Attol mert nem látod át a lenyeget és csak azért kötöttél mert ismerosod a jutalekaitokbol él, még nem feltétlen lesz jó a kérdezőnek.

Az okokat leirtam de ugy látszik nem csak én .Más hozzászóló is megerősítette, nem alkalmas felújításra mert az ismerősöd által rád ragasztott marketing 30%-ot elviszi a szamla kötelezettség. Ez nem á.f.a. csalas hanem szimpla matek és makroökonómia.

itt sem irtak mást:

[link]

"laikusokat könnyen félrevezeti a 30%, és a lakástakarékot értékesítő ügynökök gyakran elfelejtik megemlíteni, hogy ez NEM 30%-os hozam! Miért?

Most a minimális kamattól és a költségektől eltekintve nézzük meg mi is történik a második évben. Bent van már 312.000 forintod, és befizetsz még 240.000 forintot. Ez összesen 552.000 forint.

És mennyi állami támogatást kapsz rá? 72.000 forintot. Ez már csak a bennlévő pénzedre vetítve 13% körüli hozam.

Harmadik év: 624.000 Ft + 240.000 = 864.000. Állami támogatás: 72.000 Ft (8,3%-os hozam)"

Á.f.a. újra:

Arra figyelj, hogy gyakran, ha számlát kérsz ezekről a munkáról, az rögtön megdobja az árat, ami elviszi az állami támogatást.(!!!!!!)

Célszerű tehát csak az alapanyagokról (csempe, festék) számlát kérni, a munkadíjat nem kötelező igazolni.

( Ezzel éred el , hogy kevesebb áfát fizetsz meg mint amit állami tamogatasba kaptál. )

Az á.f.a. elviszi az allami támogatásod es meg te fizetsz vissza az államnak pluszt. Ez nem adocsalas hanem makrookonomiai összefüggés. De nyilvan ha olyanoktól kérsz pénzügyi tanácsot ahova érettségi öltönyös 20 éveseket is felvesznek és kötési jutalékban érdekeltek , lelked rajta.

Ebből következik a saját eseted:

Számlára felújítást végzel, ugy higy arra nem veszed igénybe az allami tamogatott fundadat amit fizetsz ( az ok . nem férsz hozzá) 😁.

Fizeted, pont arra amire fel lehetne használni és nem férsz hozzá amikor kellene. Ehelyett mashonnan kell elvonni a pénzt pluszban. De szerinted , megéri felújításra is.. 😁

A 15 milliós lakás vásárlásod, inkább nem is okfejtem újra.

Objektívebb, reális es független pénzügyi gyakorlattal és szemlélettel havi 290 ezret Borsodban is megkeresek kevesebb mint egy Pesti lakás árából, ingatlanokkal ltp nélkül legálisan.

2018. márc. 1. 17:40
 22/24 anonim ***** válasza:

Konkrétan mire haladtatok az ltpvel 10 hónap alatt?

Én ltp nélkül ott tartok, hogy havi 40.000-42.000 Ft törlesztőt fizetek egy nettó 3,5 milliós hitelre, amiből vettem 1,35 millió + áfáért egy haszongépjárművet, amit kiadok éves szerződés mellett havi 40 + áfáért.

Ez fedezi a hitel törlesztést, ami lineáris, így havonta csökkenő törlesztős, fix 10 éves kamatperiódus, 10 éves futamidőre.

A maradék összegből (1 millió +áfa) konyha, fürdőszoba felújítva, teljes szaniter csere, elektromos bojler csere, burkolás kész.

Most a visszaigényelhető áfa 490 ezer, abból tavasszal elektromos hálózat áthúzás, nyárig festés és kész vagyunk. 60+ áfáért kiadható a lakás.

Szeptembertől ez 100+ áfa, havi 127.000 Ft bevétel, folyamatosan csökkenő, havi 40.000 Ft hiteltörlesztés mellett, havi 60.000 Ft megtakarítás.

LTP-t meg is szüntették időközben ?!:-)

2019. jan. 28. 08:37
 23/24 anonim ***** válasza:
Gratulálok, bizonyítottad, hogy adót csalni egyéni szinten megéri. Remélem nem ez életed sikere.
2019. jan. 28. 16:33
 24/24 anonim ***** válasza:

Adót csalni? Akkor gondolom már lenne eljárás utánam a Navnàl.😊.

Én inkább realis pénzügyi tervezésnek es megvalósításnak hívnám.

2019. jan. 28. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!