[lakáshitel] Bevett kiskapu, hogy a vevő azt kéri, többet írjunk a papírra, mint a valódi vételi ár?
szeretnék eladni egy ingatlant, és a vevő azt akarja, hogy 2 millió forinttal több hiteligénylést adhasson le..
nekem ez egyáltalán nem tetszik, és nem is vagyok benne jártas, valaki felvilágosítana, hogy ez mire jó?
10, itt csak te nem érteni magyar.
Amit a vevő akar, csak elméletben létezik, gyakorlatban nem adnának neki több hitelt akkor sem, ha rá tudná venni okirathamisításra a kérdezőt. Innentől viszont kár ragozni.
Illegális és az eladó nem jár jól vele, de amire felhívtam a figyelmet: valójában a vevőnek se jó.
Egyrészt tízezrekkel nagyobb illetéket fizetne, másrészt akinek olyan kicsi a megtakarítása, hogy csak ilyen módon tudna plusz forrást szerezni, annak 100 %, hogy a nagyobb hitelt nem adnák meg.
A kérdező helyében nem is szívesen kötnék üzletet ilyennel, de legalábbis ügyelnék, hogy a kulcsátadás, birtokbavétel csakis az utolsó részlet kifizetése után történjen,
Illetve belevetetném a szerződésbe, hogy a foglaló akkor se jár vissza, ha nem kapja meg a hitelt.
Már hogyne adnának? Csak egy fals (vagy nem fals, de az értéket alátámasztó) értékbecslés kell és az adás-vételi amiben a megjelölt összeg van. És már kap is. Ezt nagyon-nagyon sokat játsszák a lakáshitelekkel.
Ne kezdj el magyarázkodni, mert csak rosszabb lesz.
Szerintem se menj bele, ez semmire se jó, csak hátránya lehet.
Nem is értem ez mire jó? Vagy ilyenkor az értékbecslőt is lefizetik?
Csak mert nálunk a értékbecslőt pont nem érdekelte mi van az adásvételiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!