Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Álltalában mire van szükség...

Álltalában mire van szükség lakáshitel felvételéhez?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, elköltöztem otthonról, albérletben élek, de szeretnék inkább lakás törlesztést fizetni helyette. Csak most kezdtem gondolkodni róla, még bankot sem választottam erre, csak elméleti síkban szeretnék előbb informálódni.
2018. febr. 8. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Megfelelő jövedelem (JTM, [link] ), szükséges önrész megléte.

Alkalmazottak esetén általában kikötik a fél éve - egy éve fennálló munkaviszonyt.

2018. febr. 8. 21:21
 2/2 anonim ***** válasza:

5 évvel öregebben, de ugyanebben a cipőben járok, azaz jártam. Teljesen nulla tudásom volt a dologgal kapcsolatban amikor elkezdtem informálódni, úgyhogy most az általam legfontosabbnak gondolt dolgokat fogom leírni.

A bank nem hitelezi meg az ingatlan teljes árát, maximum a 80%-át adhatják meg. A maradék az önerő, az az amit neked le kell tenned az asztalra. Pontosabban az eladónak az asztalára.

Ha munkabéres vagy, akkor jobb helyzetben vagy, mint egy vállalkozó.

A fizetésed 50%-a terhelhető maximálisan hitellel, de jobban szeretik a bankok a 30%-ot. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogyha 200.000 nettót keresel, akkor 100.000Ft lehet a törlesztőd legfeljebb, tehát ehhez mérten kell alakítani a futamidőt (hosszabb futamidő, alacsonyabb részlet, viszont nagyobb a visszafizetendő összeg).

Ezek tudatában érdemes matekoznod, szerintem addig a többi tényezőnek nincs értelme.

Illetve egy jó tanács. Mindenképp nyiss lakástakarékot. Lehetőleg minél előbb (azt beszélik, hogy a választás után jelentősen csökkenni fog a támogatás rá).

2018. febr. 9. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!