Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Legalább mekkora fizetésre és...

Legalább mekkora fizetésre és önerőre adnak manapság a bankok kb 20 millió Ft lakáshitelt?

Figyelt kérdés
2018. jan. 29. 21:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Csak úgy árad belőletek a jóindulat... :-( (meg az irigység, meg a keserűség :-( )

"Ja, hitel nélkül. Gondolom a szülők segge alá tette v. örökölt. Bírom, mikor az ilyenek járatják a szájukat."

Én meg "bírom", mikor vadidegen emberek ugranak egymásnak - anélkül, hogy BÁRMI ISMERETÜK LENNE A MÁSIK EMBERRŐL!

Nagyon szomorú, hogy itt tart ez az ország :-(

Legyél boldog, elárulom: úgy a "seggem alá tették" a lakást, hogy 15 éves koromban, amikor a suliba menet a végrehajtókba botlottam az utcán, akkor már fejből írták a tételeket a lakásból - mert anyám nem fizette a lakbért és nem is volt itthon - lement egy hegytetőn lévő présházba és letojt mindent. 17 évesen, az érettségi évében, osztályfőnöki engedéllyel (mert akkor még nem lehetett 16 éves kortól dolgozni) hajnalban újságot hordtam ki, hogy ki tudjam fizetni anyám helyett az elmaradt lakbért és lakásrezsit. Érettségi után 1 évig én tartottam el anyámat. Szóval így ítélj. És ez csak egy része a dolgoknak, tudnék még mesélni... de nem teszem.

2018. jan. 30. 20:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Mi is most tervezünk ennyi hitelt felvenni jelzálogra (36M). Fizunk: 500 ezer körül van. A törlesztőtől nem félünk, de benne lesz havi 100-120-ban 25 évre.
2018. jan. 30. 21:09
 13/18 anonim ***** válasza:

#11: Belőled mi áradt mikor ezeket leírtad? Vagy ez nem te voltál?

“már most mondom, hogy valószínűleg bebuknád a dolgot,még ha jó állásod is van, mert egyedül nem valószínű, hogy folyamatosan olyan stabil lenne az életed, hogy 20 éven keresztül (240 hónap) havi 100-120 ezer ft törlesztőt tudj fizetni.

Az ember néha megbetegszik, munkanélküli lesz, elhagyja a párja, stb."

Egyébként örülök, hogy neked nulláról saját lakásod lett de leirhattad volna hogyan. Hiába keresel 500 nettót ami elég jó fizu, akkor is évekig tart. Bármi másra gyűjtögetek de lakni addig is kell valahol. Nem opció, hogy majd 10-20 év múlva, mert addig hol lakjak a párommal, gyerekeimmel? A hitelt viszont lazán fizetni tudjuk és természetesen kell tartalék több hónap munkanélküliségre is.

2018. jan. 31. 08:49
 14/18 anonim ***** válasza:
11-es, nem mindenki olyan ám, mint anyád. Már, ha igaz, amit leírtál. Egyedül, még félmillás keresettel se veszel normális házat, max. vályogot.
2018. jan. 31. 10:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja, meg ne hasonlíts mindenkit anyádhoz, vannak értelmes emberek is, akik tudják fizetni a hitelüket. Azért kiváncsi lennék milyen házat vettél hitel nélkül, na és persze, hogy hol. Mindenkit lenézel, mert mindenkit a lúzer anyádhoz hasonlítasz.
2018. jan. 31. 10:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Istenem, miről beszéltek már megint?

azt írta valaki, hogy a seggem alá tolták a lakást - erre írtam, hogy igen, annyira,"rohadt jó dolgom volt" hogy nekem kellett megmenteni a végrehajtástól a lakást.

Látom, sikerül mindent kiforgatni.

Kit nézek le? pusztán annyit próbáltam jelezni, hogy 20 millió nagyon sok és minimum 20 évig kell fizetni, ami alatt nem biztos, hogy mindig ugyanolyan feltételek állnak fenn.

Nem tudtok semmit a kérdezőről - mert még nem jelentkezett, de arra azért kíváncsi lennék, ha kiderülne, hogy nincs önereje, de van mondjuk kb. nettó 150 ezres fizetése, akkor is ilyen elszántan védenétek-e a 20 milliós hitel felvételét?

2018. jan. 31. 19:14
 17/18 anonim ***** válasza:
49%

Én nem védem és nem ajánlom a sok hitelt. De azért ne mondjunk már olyanokat, hogy úgyse tudja fizetni meg úgyis elbukik ha 3 hónapig beteg lesz.

Nem kell egyből ilyen magyarosan vészmadárkodni. Sütött belőled rögtön a keserűség, a pesszimizmus. Nekem ez nem tetszett.

Pedig szerintem csak a hangos kisebbség akinek gondja van a hitellel. Még a devizahitellel is ez van. Ha valaki úgy számol, hogy mondjuk 2-3* törlesztő se gond, több hónap tartalék akkor azért nem akkora gond a hitel.

2018. jan. 31. 19:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Állami lakáslízing lenne a megoldás. Az annyira szidott szocializmusban lényegében ez volt, és működött a dolog. Most fizethetnek a drága albérletet évtizedekig, és utána kirakhatnak az utcára. Kutya világot élünk, és mindenki tágra nyílt szemekkel csodálkozik, hogy fogy a magyar.
2018. júl. 7. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!