Legalább mekkora fizetésre és önerőre adnak manapság a bankok kb 20 millió Ft lakáshitelt?
A kiszemelt ingatlan max 80 %-áig hitelez a bank - tehát önerőnek legalább 20 %-nak kell lennie.
Nem csak fizetés függő, hanem kiadás függő is (van-e más hiteled: áruhitel, stb)
20 millió ft hatalmas összeg - már most mondom, hogy valószínűleg bebuknád a dolgot,még ha jó állásod is van, mert egyedül nem valószínű, hogy folyamatosan olyan stabil lenne az életed, hogy 20 éven keresztül (240 hónap) havi 100-120 ezer ft törlesztőt tudj fizetni.
Az ember néha megbetegszik, munkanélküli lesz, elhagyja a párja, stb.
Amúgy ez is Te vagy?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Oké, persze, csakhogy
1.- pl. a mai nettó 500 ezres informatikus fizetés nem biztos, hogy 15 év múlva is ugyanannyi lesz (illetve annak megfelelő értékű)
2.- nem biztos, hogy akinek ma hiper- szuper fizetése van, azt holnap nem lehetetlenítik el egy intézkedéssel (igen jól kereső, nyerőgépeket üzemeltető ismerősöm életét tették tönkre egy tollvonással)
3.- nem biztos, hogy az egészsége töretlen marad 20 évig, stb. (több ismerősöm is, fiatalok, egyik pillanatról a másikra kaptak stroket-ot, van, aki egy év elteltével sem épült fel teljesen)
Nyilván nem lehet félelmekre alapozni egy hitelfelvételt, de szerintem azért a józanság sem árt.
Amúgy meg elég megnézni a devizahiteleseket - nyilván ők sem gondolták, hogy így járnak (jó, a bankok is kellettek hozzá)
De reálisan nézve azért a betéti kamatok sem mindig lesznek 1 %-on.
De mindegy is, nem kívánok vitatkozni, mert nem ismerjük a kérdező helyzetét, de azt gondolom, kevés ember rázza ki a zsebéből a 20 milliót.
Miért vagy ennyire pesszimista első?
"már most mondom, hogy valószínűleg bebuknád a dolgot,még ha jó állásod is van, mert egyedül nem valószínű, hogy folyamatosan olyan stabil lenne az életed, hogy 20 éven keresztül (240 hónap) havi 100-120 ezer ft törlesztőt tudj fizetni."
Nem is írta, hogy 20 évre akarja. Van 30 éves is. Kb havi 90e törlesztő havonta.
Igen hangos tud lenni a kisebbség aki nagyrészt önhibájából bebukja a hitelét. De a többség, több ezren rendesen fizetik vagy már kifizették a hitelüket. Csak ők csendben teszik a dolguk.
"Örülök neki", hogy a kérdező a színen sem járt még - így mindenki azzal foglalkkozik, hogy belém kössön :D
Ugye azért a linket is megnéztétek - mert én annak függvényében írtam, amit írtam - de mindegy, jó szórakozást nektek, csámcsogjatok rajtam...
És nem, nem buktam be a hitelem - mert nem is volt :D
Hogy miket tudtok itt össze-vissza fantáziálni... :D
Ja, és van lakásom :-) Tehermentes.
Utolsó te vészmadárkodsz, másik kérdést hozol ide és nem tetszik ha valaki megkérdőjelezi az állításaid?
Örülök, hogy te hitel nélkül meg tudtad oldani. Többségünk nem ilyen szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!