Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha nincs önerőm, de lakást...

Ha nincs önerőm, de lakást szeretnék venni, milyen megoldási lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
Van jövedelmem, cca havi 200 ezer, határozatlan idejű munkaszerződés is. Úgy tudom, a lakáshitelt ott jó felvenni, ahol a bankszámlám is van, ezért még nem mertem fundamentát kötni, meg mire az összegyűlik... Mondjuk úgy, hogy egy éven belül szeretném ezt kivitelezni. Mit javasoltok? Ó igen, a kinézett lakás 21 M ft-ba kerül.

2018. jan. 26. 23:49
1 2 3 4
 21/31 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Olyan nincs, hogy ne legyen megoldás"

Természetesen van megoldás, jóval többet kell keresned és olyan ingatlant választanod, amit megengedhetsz magadnak.

2018. febr. 6. 13:25
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdező nem a földön jár és elég vicces, hogy még ő van felháborodva ha valaki ezt a tudtára adja.
2018. febr. 6. 17:45
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek, ha bemész a bankba, írd már le ide nekünk, hogy mit mondtak bent, roppant kíváncsi vagyok. De tényleg úgy írd le, ahogy a bankos kisasszony mondja neked. :) Köszi
2018. febr. 7. 08:47
 24/31 Magyar Mónika Andrea válasza:
83%

Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat, mert én meg a Fundamenta kiutalási feltételeivel kapcsolatban keresgéltem. Gondoltam, megosztom veletek, ilyen is van (sőt azt hiszem esetem áll közelebb a magyar valósághoz...). 35 vagyok, gyerekem egyedül nevelem. A türelem nekem sem az erősségem, de 3 éve észbe kaptam és indítottam egy megtakarítást. 49 hónapos, plafon 20ezres. Közben vbk-ból lakástámogatásra, ezt 3 éven át, lesz majd pici csok és hitel. Utóbbi valóban a saját bankomnál, már ősszel át is jöttem. Terv szerint 2019 nyarán tudok lépni és az albérleti díjamat még kedvezőbb törlesztőre cserélni. A terv cuki és rózsaszín. Közben eszement módon kúsznak felfelé az albérlet és a használt lakás árak is. Ha egyáltalán merek egy 10milliós kuckóról álmodni, annak zsenge saccra 1millás készpénzes foglalója, 300-350 ezres ügyvéd-közjegyző-földhivatal-egyebek díja és 400ezres visszterhes vagyonátruházási illetéke lesz, amiktől egyre gyakrabban van sírhatnékom, pedig a minimum 20%ot fel fogom tudni mutatni...

2018. febr. 10. 18:54
 25/31 anonim ***** válasza:
68%

"300-350 ezres ügyvéd-közjegyző-földhivatal-egyebek díja"

Nekünk ez 100-bol megvolt pedig több, mint 10M ingatlan. A közjegyzőt például a bank fizette. Az értékbecslőt is.

2018. febr. 10. 21:49
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

23-as, gondolod, hogy a kérdező vissza fog jönni, és be fogja ismerni, hogy a bankban ugyanezt mondtáK?

Aligha hiszem.

Mindenesetre, ha mégis elmondaná, akkor minden elismerésem az övé, mert kevés ember képes belátni, ha nincs igaza :-)

2018. febr. 11. 06:46
 27/31 Magyar Mónika Andrea válasza:
55%

25-ös! Le a kalappal. Nem tudom melyik banknál vetted fel a hitelt, de az baromi jó dolog és óriási segítség, ha ő fizette a közjegyzőt is pl. Annyiból igazad van, hogy erősen kerekítettem fölfelé, hiszen pl én mindenhonnan 1% ügyvédi díjat hallok, meg nem hagyatkozhatok arra, hogy lesz - e a bankomnál éppen akkor ilyen akció, hogy átvállalja ennek vagy annak a díját stb. Értesz, ugye? Bosszantó volna ha egy 'tízmillió' lakás megszerzése közben ilyen nem kalkulált költségekben vérezne el az ember. Inkább óvatos vagyok. De a foglalót nem úszom meg... Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, ha az idén átadnak jó pár felhúzott lakást, milyen hatással lesz a piacra... Tudom, hogy elkanyarodtunk, de ha van véleményetek, érdekelne nagyon!

Köszönöm és szép napokat, Moncsi

2018. febr. 12. 11:06
 28/31 anonim ***** válasza:
Legnagyobb butaság a saját banknál felvenni. Ott kell felvenni, ahol a legkedvezőbb. Előbb kiválasztod, előminősítést kérsz és max átmész, ha az a kedvezőbb. Így érdemes.
2018. febr. 12. 11:17
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pont a saját bankom volt kedvező, de mentem volna máshova is ha kell. Akció pedig mindig van valahol mostanában. Nekünk pl kb annyi kezdeti költséget elengedtek plusz 100e Ft ajándék pénzt adtak ami konkrétan 1 egész évnyi kamatot jelent. És nincs feltétel, hogy nem végtörleszthetem akármikor. Szóval durván jó feltételek vannak manapság.
2018. febr. 12. 12:06
 30/31 anonim ***** válasza:
azóta mi a helyzet kérdező? lett lakásod?
2023. ápr. 20. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!