Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mik a megoldási lehetőségek?

Mik a megoldási lehetőségek?

Figyelt kérdés

Tekerés közben a lánc elég sűrűn ugrik. Arra rájöttem, hogy valószinüleg a lánc nyúlt meg, de hogyan tudnám megoldani saját magam, vagy egyéb megoldás is van?

Neztem ha veszek ki egy szemet a láncból, akkor már szerintem rövid lenne...

Valamint a lánckerekek fogai is kicsit elkoptak, valószinüleg ezért, ha a láncot nem bántom, csak a lánckeréknek adok kicsi csúcsot jó lesz?

Köszönöm a segítő válaszokat.

2017. ápr. 9. 09:27
 1/9 magyarvitez1 válasza:
szerintem cseréld ki a láncot. a lánc megnyúlása a láncszemek kopása miatt következik be.
2017. ápr. 9. 10:15
 2/9 Alex Fly ***** válasza:
Természetesen láncot kell cserélni. Ha szerencséd van, a hajtóművet nem. Ha még nagyobb szerencséd, akkor a racsni/kazetta is maradhat. És legközelebb ezt időben megtenni, mielőtt megint így járnál.
2017. ápr. 10. 00:00
 3/9 kiitos ***** válasza:
A nyúlott lánc tönkreteszi a lánckerekeket is ekkor már ezeket is cserélni kell. Hiába veszel ki szemeket ,a kopott láncgörgők és csapok miatt a hiba megmarad.A láncnyúlás azt jelenti hogy kopott a lánc , mérethibás.Megváltozott a szemtávolság.
2017. ápr. 10. 21:30
 4/9 Wadmalac ***** válasza:

Ahogy előzőek is írták, a lánc nyúlása nem azt jelenti, hogy hosszabb lesz, ezért laza, hanem hogy a szemek egyenként kerülnek messzebb, a csapok kopása miatt. A lánc osztása ilyenkor eltér a lánckerékétől, ezért nem tud befeküdni rendesen a fogak közé.

Hát bizony, ha már át tud ugrani, akkor nagy a nyúlás, itt jó eséllyel a lánckerekek is kaptak már.

Próba cseresznye. Veszel egy új láncot, ha nem fog ugrani, használod, ha az is ugrik, a lánckeréksor is csere.

2017. ápr. 11. 07:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megvettem az új láncot, ma megpróbálom kicserélni...
2017. ápr. 11. 07:49
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

Van jó minőségű láncbontód?

Mert a patentszem egy dolog, a lánchossz belövéséhez kelleni fog a bontó.

2017. ápr. 11. 10:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Nincs, még azt is vennem kell. Este jutott eazembe, hogy venni kell...
2017. ápr. 11. 12:15
 8/9 Wadmalac ***** válasza:

Akkor olyat, amin a bontó pöcökkel szemközti oldalon is van egy menetesen állítható láncszem-támasz. Ha az nincs rajta, csúnyán félre lehet nyomni a láncszem lemezét.

Ez rossz:

[link]

Ez jó:

[link]

2017. ápr. 11. 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:

Értem... egyelőre a patentet sem tudom szétszedni :(

Azt tudom, hogy össze kell nyomni és tolni a láncot, de nekem nem sikerül. :(

2017. ápr. 11. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!