Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha nincs önerőm, de lakást...

Ha nincs önerőm, de lakást szeretnék venni, milyen megoldási lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
Van jövedelmem, cca havi 200 ezer, határozatlan idejű munkaszerződés is. Úgy tudom, a lakáshitelt ott jó felvenni, ahol a bankszámlám is van, ezért még nem mertem fundamentát kötni, meg mire az összegyűlik... Mondjuk úgy, hogy egy éven belül szeretném ezt kivitelezni. Mit javasoltok? Ó igen, a kinézett lakás 21 M ft-ba kerül.

2018. jan. 26. 23:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, valószínűleg nem fog tetszeni a válaszom, de jó szándékkal írom: SZÁLLJ LE A FÖLDRE!! Nézd reálisan a dolgokat - és ez egy egész életre szóló tanács, mert különben egész életedben olyan dolgok után fogsz futni, amit nem tudsz elérni!

Nézzük a tényeket:

- nincs önerő (min. 20 % kell), ami kb. 4 millió (azért írtam le szám szerint is, hogy érezd, hogy mennyit kellene összerakni

- önerő helyett ingatlanfedezet bevonható, de ez sincs

Szóval van egy 200 ezres fizetésed és kész. Egy lakás rezsijének a fenntartása minimum havi 30-40 ezer ft.

"És hogyan lehet egy viszonylag egészséges szinten tartani ezt az összekombinált törlesztőt, mondjuk egy jelenlegi albérleti díjnak megfelelő áron, azaz 110-130 ezer forint között havonta? "

Megint azt írom, szállj le a földre:

MAXIMUM 50 %-a a fizetésnek lehet a törlesztő, de ezt egy 200 ezres fizetésre meg se adják, csak 3-400 ezer ft környékén, hiszen a bank is tudja, hogy valamiből meg kell élni.

De játszunk el a gondolattal: tegyük fel, a bank belemenne: 120 ezer a havi törlesztőd, 40 ezer a rezsi, az 160 ezer. Akkor havi 40 ezer ft-ból tervezel élni, ruházkodni, közlekedni? Mert ebből bizony, csak nyomorognál, ami ugye nálad nem játszik...(csak a BKK bérlet 10 ezer ft)

Szóval kérlek, kicsit reálisabban lásd a világot.

2018. jan. 27. 08:19
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
És 9-es, 10-es válaszaira is figyelj oda, mert jót írtak.
2018. jan. 27. 08:21
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
21 milla önrész nélkül ilyen fizuval felejtős. Én 13 millió önrésszel, 500 ezres fizuval 17 milliós panelt vettem és még ezt is megérzem havi szinten, pedig nem a fizetésem 60%-át viszi el a törlesztő.
2018. jan. 27. 08:39
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Nincs megoldási lehetőséged a jelenlegi helyzetedben.

Kb annyi az esélyed hitelre mint a magyar fociválogatottnak vb-t nyerni 2018-ban. Nulla mert ki sem jutottak.

2018. jan. 27. 09:46
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

"Az első néhány hozzászólást figyelembe se veszem, értelmes válaszokat szerettem volna."

Ha nem tudod értelmezni nagy a baj!

"Nincs bevonható ingatlan."

Ebből következik, hogy önerő kell!

"Igen hogyne, nekifogok havi 20 ezresével gyűjtögetni úgy a következő tizenöt évben,"

Nem mondta senki, hogy "havi 20 ezresével" gyűjts, tegyél félre többet => hamarabb összejön az önerő!

"Na szóval hagyjuk, nem áll módomban erre éveket pocsékolni."

Korábban kellett volna "felébredni".

"A gyors, elérhető megoldások érdekelnének."

A te hozzáállásoddal és a lehetőségeiddel nincs ilyen.

2018. jan. 27. 09:59
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a havi törlesztő több lenne, mint a fizud. Egyébként önerő/pótfedezet nélkül sehol nem fogsz hitelt kapni.
2018. jan. 27. 22:38
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Feleségemmel mind a ketten nettò 300 körül keresünk és 3 év volt mire összeraktuk az önrészt egy nem sokkal drágább ingatlanra.

Első amit be kell vállalnod: olcsòbb helyre költözni. Ha a fizetésed több mint a felét elviszi a lakhatásod (és ha jòl értem ez a helyzet), akkor ez sehogy nem fog összejönni.

Második: ne egyedül akarj lakást venni. Több barátom is esett ebbe a hibába, hogy ő mindenképpen sajátot akar. Rakd össze a pároddal.

A fizetésed egyébként magyar viszonylatban abszolút nem kevés. Szòval nem lehetetlen vállalkozás csak nem egy év alatt. Ha semmit sem kéne költened, az egészet lakásra tudnád félretenni, még akkor sem gyűlne össze...

2018. febr. 5. 06:59
 18/31 A kérdező kommentje:

Na jó, nem tudtam meg, amit akartam. Olyan nincs, hogy ne legyen megoldás, de biztos nem fejeztem ki magam elég jól. Majd máshol máshogy érdeklődöm, de az ilyen 3-4 éves gyűjtögetés nem opció, elmegy az életem, mire összejön annyi. A "költözz össze a pároddal" meg már bocs, de milyen hozzáállás? Egyáltalán honnan veszi bárki, hogy van ilyenem? És hogy ha van is, össze akarok-e költzni vele? Vagy közösen vállalni ilyen dolgot? Persze... 3 gyereket ne csináljak gyorsan, hogy naccsaalád legyen meg csok?

Végülis én néztem be, hogy itt tettem fel ilyen kérdést. Hasznos ez az oldal, ha egyszerűen kell megkérdezni dolgokat, de úgy látom, az ilyesmit tényleg inkább bankban érdemes.

2018. febr. 6. 09:34
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

:D :D

Nyugodtan menj be a bankba... Meg fogsz lepődni, hogy ott ugyanezt fogják mondani :-)

Min. 20 % önerő vagy szóba sem állnak Veled...

2018. febr. 6. 09:40
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
@18: Abba gondolj bele, hogyha csak egy olyan hónap van a teljes törlesztési időszakban, amikor törött combcsonttal fekszel otthon táppénzen, akkor a törlesztőn felül már ételre sem marad. És itt évtizedes törlesztésről van szó, valami hasonló vis major óhatatlanul megesik. De elég annyi is, hogy bedöglik a hűtőszekrény, ami egy albiban nem gond, mert vesz másikat a főbérlő, de nálad ez egy plusz áruhitelt jelentene, ami újabb tízezerrel rövidíti a mozgásteredet. Akkor még munkahely elvesztéséről vagy megszűnéséről nem beszéltünk. Ilyen alacsony fizetésre ilyen magas hitelt egyszerűen nem fognak adni. Nem szemétségből mondjuk ezt.
2018. febr. 6. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!