Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bankkártyás fizetés lehetősé...

A bankkártyás fizetés lehetőségét miért nem teszik kötelezővé?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom,hogy a 21. században igazán illő lenne,hogy bárhol tudjon az ember bankkártyával fizetni.
2017. dec. 5. 16:25
 1/8 anonim válasza:
72%

Valóban jó lenne, de hogy lehetne már kötelezővé tenni? Szabadság van. Ha én valamiért kagylókat kérek pénz helyett, megtehetem. Akinek nem tetszik, nem jön hozzám vásárolni.

Én is azt csinálom, hogy ahol nem tudok kártyával fizetni, oda többet nem megyek. Sőt, a kosárba rakott cuccokat otthagyom. Hadd érzékelje a tulaj, hogy azt mind eladhatta volna, ha lépést tartana a korral.

2017. dec. 5. 16:52
 2/8 A kérdező kommentje:

1#

A boltoknál csak az egészen kicsikkel nincs.

Inkább az éttermeknél,kifőzdéknél,büféknél tapasztalni hiányosságokat.

2017. dec. 5. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahol nincs azok jatszanak az adoval. Kina bolt, gyroszos, alban pekseg, stb. Pont leszarja, hogy te nem ott vasarolsz, boven megeri igy is.
2017. dec. 5. 17:12
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Én aztán igazán mindenhol kártyával fizetek ahol csak vásárolok és lehetséges, de így is azt mondom, hogy ne legyen kötelező.

A kereskedő eldönti hogyan akarja alakítani az üzletét. Ez is a része, hogy elfogad-e kártyát.

Természetesen az előnyei és hátrányai is őt illetik meg illetve terhelik.

2017. dec. 5. 17:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért nem kötelező, mert a terminál üzemeltetésének van egy költsége, amit a kereskedőnek kell megfizetni. Erre pedig nem lehet kötelezni.

Mondjuk e téren én pozitív elmozdulást látok: gyakorlatilag a kínai piacot leszámítva mindenhol elfogadnak kártyát.

Ahol meg ne, ott általában oka van. Pl. a BIO HAIR fodrászatnál sem lehet kártyázni, gondolom azért, mert így a készpénzt mindenki felkerekíti, de ha lehet kártyázni, akkor elkummantják a borravalót.

2017. dec. 6. 11:26
 6/8 anonim válasza:

Ha a borravaló elkummantásától félnek, akkor miért nem építik be az árba?

(Hihi, tökjó szó ez az elkummantják, tetszik...)

2017. dec. 7. 19:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom így van-e még, de az egri plázában a Cosmosban nem lehetett kártyával fizetni.

A kínait, zöldégest még megértem, de egy plázában miért?? Minden ruhaüzletben lehet.

2017. dec. 10. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Bankkártyán befizetett pénznek említésre méltó része a bankhoz kerül és nem az eladóhoz megy minden.

Én ha tehetem kiveszem a készpénzben amit el akarok fizetni (én állom ezt a költséget) és igyekszem helyi kereskedőknél cégeknél elkölteni azt.

Nyugtát mindig kérek, készpénz biztosabb a bankban lévő pénznél.

2017. dec. 12. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!