Torvenybe utkozo az, ha bankkartyas fizetes eseten meghataroznak egy minimum osszeget?
én is jártam így.
mondtam is nekik, h akkor nem kérem a terméket.
Ha előre kiírja, akkor nincs semmi baj ezzel. ol Ausztriában is így van.
Azért van ez így, mert a kártyás vásárlás után a bolt jutalékot fizet a banknak, ugyanúgy pénzbe kerül neki, ha kártyával fizetsz, mint amikor te veszel fel készpénzt.
Ennek a jutaléknak van egy minimum összege, ezért nem szeretik, h kis összeget akarsz kártyával fizetni. Simán lehet, h veszteséget csinálsz vele...
Külföldön már majdnem mindenhol találkoztam minimum korláttal. Tavaly Franciaországban éltem 8 hónapot, ott is oda kellett figyelni. van, ahol csak 1 euró a határ, de van, ahol tíz... Viszont mindenütt lehetett kártyával fizetni, ami nagyon jó volt!
Úgyhogy ez semennyire nem törvénytelen, jobb lesz hozzászokni, mert úgy látszik, átvesszük ezt is a nyugattól. Csak addig dühítő, amíg felkészületlenül ér ez egy-két üzletben, de meg lehet szokni!
Az értelmét felettem leírták!
25/N
Ilyennel étteremben találkoztam. Pár sört fogyasztottam csak, adtam a kártyám és mondták, hogy 2000 felett fizethetek csak. Megittam még egy sört. :)
Tarts magadnál azért valamennyi aprót is. Újságoshoz, parkolóórához úgyis kell. :)
Nahát! Ezért marhaság, hogy erőltetik a bankkártyás fizetést!
"A fagyi visszanyal!"
Hát..pedig tetszik, nem tetszik, a kártyás fizetés a jövő.
Egyébként annak gyorsasága két dologtól függ:
- A terminál kapcsolattól. Egy két helyen lehúzzák a kártyát, pin-kód, enter, és abban a pillanatban nyomtatja a blokkot. Néhány helyen viszont ez kb. 2 perces várakozás. A hellyel van a gond, nem a kártyával.
- Ne fizessen kártyával, aki nem látja a terminálon lévő gombokat, és harmadjára, percenként 1 billentyű leütéssel üti a PIN kódot. De ha előre tudja, hogy nem fogja látni, ne akkor kezdje keresgélni a szemüveget. Valamint az se fizessen kártyával ,akit flusztrál a fejlődés és a terminálon lévő 10-12 billentyűzet.
Én még nem jártam így, pedig elég gyakran vásárolok egy pici reálban. De akkor ezentúl jobban figyelek majd arra, h legyen nálam kp.
Egyébként a bankkártyás fizetés szerintem kifejezetten hasznos dolog. Már csak akkor is, ha azt nézzük, hogy a kp-t elhagyhatod, ellophatják, ha pedig a bankkártyádat hagyod el, kétségtelenül utánajárással jár, viszont a pénzedet nem veszíted el. A többi gondolatomat erről a témáról a 10.00-ás válaszoló tökéletesen kifejtette.
Viszont egy sztorit leírok, ami így visszagondolva vicces, az adott pillanatban viszont majd' felrobbantam.
Teszkó, tömött sorok a pénztárnál. Bácsika szemei kikerekednek, nincs nála annyi kp., amennyit fizetni kéne. Sebaj, ő tudja a megoldást! Majd jól elmegy az automatához pénzt kivenni, és akkor tud majd fizetni. Lényegében 10 percig feltartotta azzal a sort, h nem volt hajlandó kártyával fizetni a pénztárnál, hanem inkább elsétált kivenni. Na, az ilyeneknek teljesen fölösleges eszköz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!