Torvenybe utkozo az, ha bankkartyas fizetes eseten meghataroznak egy minimum osszeget?
"Hát..pedig tetszik, nem tetszik, a kártyás fizetés a jövő."
Majd menj ki a piacra a kártyáddal, és húzogasd a Mari néni füle mögött, ha egy csomag retket akarsz. Vagy vegyél vele napilapot az újságárúsnál.
Nem vagyok ellene, de teljesen nem lehet átállni a kártyás fizetésre. Az átállást, -ha megfigyeled- a bankok szorgalmazzák, mivel minden kártyaművelet nekik hoz hasznot!
A piacon nem használhatom....de a vásárlásaim nagyjából 0.01%-a piac..de tényleg. Nem voltam piacon évek óta.
Újságárusnál? Simán...A nagyobb láncoknál van terminál.
Ez van...
Természetesen NEM fog eltűnni a készpénz, nem is azt mondom. Pont a kistelepülések, az idősek, és a fejlődéstől/újtól tartók miatt. Ezzel nincs semmi gond. Én csak azt mondom, hogy ahol lehetőség van rá, ott egyre elterjedtebb lesz. Engem nem erőltetett senki, hogy kártyával fizessek, de ahol tudom, megteszem. Nyilván nem a 200 ft-os reggelim fizetem azzal, de néhány ezer forintot már miért ne?
Persze, idegesít, amikor lehet kártyával fizetni egy helyen, de rosszul működik. De ahol gyors, ott kényelmes.
Jó, akkor bosszankodjál kérdező... A te bajod...
De most őszintén: Neked tényleg ez a legnagyobb problémád??? Tudlak irigyelni...
Persze kellemetlen... Meg az is, amikor az orrod előtt megy el a busz/vonat/stb... De attól még túl kell rajta lépni... Nem lehet mindent törvénnyel/jogszabállyal/kormány- ,minisztériumi- ,miniszteri ,államtitkári rendelettel szabályozni...
Egyszer meglepő, legközelebb meg már tudni fogod... Miért kell ilyen apróságokon fennakadni... Szerintem tedd túl magad rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!