OTP-ben mi az a vásárlás visszatérítés?
Ma voltam bent ügyet intézni, otp junior-om van. Random mondta az ügyintéző, hogy van valami program, amibe regisztrálni kell, vagy feliratkozni, igazából már nem emlékszem pontosan. Az volt a lényege, hogy ha vásárolok, kapok vissza pénzt. Én mondtam, hogy nem. Az ügyintéző azt válaszolta, hogyha nekem nem kell vissza pénz, akkor jó.
Na ebből már sejtettem, hogy csapda.
Mi ez az egész? Még csak most hallottam róla, pedig ebben az évben már vagy 6-szor (minimum) jártam az OTP-ben.
Igen az az american express "Kártyás vásárlásai értékének 1%-át visszatérítjük önnek, évi maximum 30.000 Ft-ig."
De nehogy azt hidd, hogy kapsz vissza bármit is kapsz csak azért mert ilyen kártyád van.
Számolj kicsit utána mennyit kell vásárolnod a kártyával hogy összejöjjön a 30 ezer forint.
A dolog úgy működik, hogy ugyan visszakapod az 1% kot de a kamatokból meg a számlavezetési díjból bőven megvan az ő hasznuk. Ez csak azért van hogy kedvet kapj a vásárláshoz. Nekik az nagyon jó ha használod a pénzüket. Ugyan van egy olyan kritérium is hogyha visszafizeted 45 napon belül akkor kamatmentes. (csak a vásárlásra a pénzfelvétel azonnal kamatozik) De ez általában csak pár hónapig tartható. Utána valahogy az emberek megszokják hogy van és nem törődnek a határidővel. Így a kamat ketyeg rajta. 100 emberből 99-nél ez bejön.(Ott dolgoztam).
OTP Kedvezmény Program, netbankban tudod aktíválni és pl. Tesco-ban meg egyéb helyeken vásárolsz kapsz vissza pénzt:
"Azért azt nem gondoljátok ugye komolyan, hogy egy pénzintézet csak azért pénzt ad, mert vásároltok?"
Promó, hogy azokban az üzletekben vásárolj... Pl Tesco: jelenleg 500Ft-ot ad vissza (a következő hónap elején) 12000Ft-onként. Ez kevesebb, mint 0,5%. MOL pl 1%, ha 10000Ft fölött tankolsz. Nem spamel emailekkel, nem von le érte plusz pénzt (csak eleve nem az OTP a legolcsóbb bank). Tehát ha már egyszer OTP-s vagy, akkor ingyen van. Ez nem hitelkártyás visszatérítés, "sima" bankkártya. Gondolom pluszban felmarkolnak egy kis állami támogatást a készpénz visszaszorítása jogcímen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!