Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy házra lehet-e 2 jelzálog...

Egy házra lehet-e 2 jelzálog hitel? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az van hogy anyósom költözni akar. Amiben most lakunk azt jelzálog hitelre vettük. Úgy akarja hogy erre a házra (amiben lakunk) jelzálog hitelt vesz fel. Abból megveszi a másikat ahova költözni akar és utána át íratja a hitelt arra a házra amit vesz. Otp bank által. Lehetséges ez? És ha igen nekem lehet evből valami gondom bajom?

2017. ápr. 20. 18:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Lehetne, mert ha nem fizet, akkor neked kell és őt nem vonják felelősségre. De nem tesznek 2 jelzáloghitelt egy házra, így nem lehet baj.
2017. ápr. 20. 18:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Vegyen fel hitelt anyuka arra a házra, amit vesz.
2017. ápr. 20. 18:17
 3/16 A kérdező kommentje:
Még csak telefonálgatott, ott mondtak neki ilyesmit. Holnap megy bankba. Sztem is hülyeség, de majd kiderül
2017. ápr. 20. 18:25
 4/16 A kérdező kommentje:
Minden esetre egy ügyvéddel beszélek még mielőtt rábólintanék
2017. ápr. 20. 18:25
 5/16 anonim ***** válasza:
53%
Azt nagyon jól teszed. De azt tudd, hogy ő nem vehet fel hitelt a te házadra. Azt neked kell felvenni. Aztán ő majd átvállalja, vagy sem ... Mindenesetre fura, hogy nem arra akar hitelt felvenni, amit vesz, hanem veled akarja felvetetni ...
2017. ápr. 20. 18:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Hát olyasmit magyarázott, hogy addig nem tud felvenni lakáshitelt még nincs saját háza. Nekem valami papírt kell aláírnom és így már tudna.
2017. ápr. 20. 18:45
 7/16 anonim ***** válasza:

Van az anyósodnak önereje a vásárláshoz?

Mennyiért szeretne vásárolni?

2017. ápr. 20. 18:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Nincs önereje és 2,3 milláért
2017. ápr. 20. 21:15
 9/16 anonim ***** válasza:

lakáshitelt nem kap önerő nélkül

2,3 millás ingatlanra meg semmilyent sem

személyi kölcsönt akar, amit meg nem lehet átvállalni meg átvinni másik ingatlanra

2017. ápr. 20. 21:31
 10/16 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy nincs önereje anyósodnak, ezért szeretne a mostani házra jelzálogot tetetni, mivel semelyik bank nem ad 100%-ban hitelt lakásvásárlásra. Az már csak hab a tortán, hogy ilyen kis értékű ingatlant csak helyi takarékszövetkezetek, vagy még esetleg az OTP fog elfogadni fedezetnek, de az elég necces, viszont ha igen, max csak a felét hitelezi.

Felesleges ügyvédhez fordulnod, én is meg tudom mondani mi a probléma.

Ha hozzájárultok, hogy anyósod beterhelje egy újabb jelzáloghitellel a házatokat, az rajta is marad, mert a megvásárolt házra semmi esély nincs átvinni, ugyanis az nem lesz megfelelő értékű fedezet hozzá. Ha az lenne, eleve úgy lehetne megvenni, hogy azonnal arra kerülne közvetlenül a jelzálog.

Anyósod tulajdonos abban a házban, amiben laktok?

Ő is adott bele pénzt anno, amikor vettétek?

Anyós is adóstárs a mostani hitelben?

Mennyit ér a házatok és mennyi most rajta a hitel?

2017. ápr. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!