Hogy jöhetett olyan banktól SMS-em amihez semmi közöm?
"Tisztelt Ügyfelünk!
XYXY számlaszámú jelzáloghitelének törlesztési elmaradását kiegyenlíteni szíveskedjen.
OTP Bank"
Ilyen esemest kaptam, de ehhez a bankhoz semmi közöm és jelzálogom sincs. Ha nem jön több SMS ezzel kapcsolatban, illetve levél sem, akkor egyszerűen ne foglalkozzak a dologgal?
Előre is köszi!
1. A bankban az ügyintéző elírta a telefonszámát a hitelfelvevőnek.
2. Új a telefonszámod, aki előzőleg volt, az vette fel a hitelt.
Mindkét esetben az a megoldás, hogy felveszed ÍRÁSBAN a kapcsolatot a bankkal és kéred, hogy az adatbázisukban javítsák ki ezt a számot, mert a tiéd és nem az adósé.
Oh, köszi a gyors választ! Ment a pont...
Amúgy közbe beírtam a telefonszámot (mármint azt amelyiktől kaptam az SMS-t) és ezt találtam: [link]
Mit gondolsz?
A telefonszám, amit írsz, az az OTP általános SMS-küldő száma. Nekem náluk van bankszámlám, meg néhány más szolgáltatásom, és erről a számról jönnek a számlá(i)mmal kapcsolatos információk.
Tényleg olyasmi lehet, hogy valaki valahol elírt egy számot, de valóban lehet hogy sok évvel előtted már volt valakié az a szám, de csak most került bajba a törlesztéssel, ezért nem jött eddig semmi.
Vidd magaddal a mobilszolgáltatóval kötött szerződésed és azzal a fiókban vagy postai levélben a szerződés fénymásolatát mellékelve jelezd, hogy a telefonszám a tiéd, nem az érintett ügyfélé.
Ezután törölni fogják a rendszerből a számod.
Azért kell magaddal vinned, mivel ha te mint nem az érintett ügyfél, csak úgy besétálsz a bankba és kéred, hogy a xxxx számra ne küldjenek sms-t, semmit nem csinálhatnak, de még csak nem is közölhetnek veled banktitok miatt.
Nem vagy érintett.
Viszont ha igazolod, hogy a telefonszám a tiéd, akkor már jogod van kérni, a mobilszám törlését.
"Ha nincs közöd hozzá, ne foglalkozz vele."
Így van, ez egy nagyon jó tanács, bőven ráér vele foglalkozni a kérdező, ha esetleg a téves telefonszámon majd már napi szinten esetleg behajtók fogják zaklatni, ha egy a hitelhez kapcsolódó csalás miatt esetleg a rendőrök kopogtatnak nála...
Addig meg minek foglalkozzon azzal, amit most egy levél árán el tudna intézni igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!