Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tudok tenni ebbe a rossz...

Mit tudok tenni ebbe a rossz helyzetben?

Figyelt kérdés

Felvettem egy nagyon közeli ismerösömnek hitelt de nem akar fizetni,na most az a helyzet hogy nem tartozkodik ebben az országban és nem tudom sehogyan sem elérni.

Te mit tennél a helyemben?Tanúk vannak.

2 hónapja fizetem helyette.Ügyvédhez forduljak ?

2010. máj. 11. 17:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Aláírtál vele kölcsönszerződést? Mert akkor szerintem be lehet hajtani. A tanúk is téged fognak igazolni.
2010. máj. 11. 21:04
 12/18 A kérdező kommentje:
nem annyi van hogy van 3 tanú + 1 a providentes nő. aláirással ennyi.
2010. máj. 11. 21:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Mindent leírtak az előttem válaszolók.Mekkora összegről van szó? Reményed a behajtásra lehet, de eredmény....

És hiába sértődtél meg az egyik választól, hogy osztják neked az észt, hidd el az lett volna az egyetlen helyes megoldás. Te jót tettél, ő meg fütyül rád...

Neked a gyerekeiddel szemben van kötelezettséged, nem egy idegennel szemben. Persze ha van elég sok pénzed, lehet jótékonykodni, de az elsők a gyerekeid.

2010. máj. 11. 21:33
 14/18 anonim ***** válasza:

Az írott papír számít. Az hog te 3 tanut fel tudsz sorakoztatni az kevés. A másik meg 5öt hoz.

Szívtál, ennyi.

Ez volt a tanulópénz.

2010. máj. 12. 07:33
 15/18 A kérdező kommentje:
utolsónak szakadjál már meg :D
2010. máj. 12. 11:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Utsó Providentes hitelről van szó.

Kérdező, én 1x szólok hozzá és leszólsz. Én nem a 81%os vagyok

2010. máj. 13. 20:09
 17/18 anonim ***** válasza:

"Az előttem szólókhoz annyit azért hozzátennék, hogy egyszer az a hülye bunkó, aki nem jön el kezesnek, és nem segít máson, egyszer meg az, aki elmegy és segít... A helyzet adja, tudod."

Nem. Aki elmegy kezesnek, az egyszerűen hülye (nem bunkó, szimpla hülye). Erről nincs mit beszélni. Kezességet soha nem szabad vállalni senkinek (rokonnak sem), vagy nem lesz egy nyugodt estéd mindaddig, amíg az adós vissza nem fizeti a tartozást, hiszen a kezes semmiképpen nem szabadulhat a kötelemből, amíg fennáll a tartozás.

A kezesség az a jogintézmény, amit úgy ahogy van, el kell felejteni, és soha nem belemenni; akkor már jobb pár napos sértődés, mint egész életre szóló gyűlölködés, ha valami baj van. Vagy csak úgy szabad kezességet vállalni, hogy egyébként is bármikor odaadnád ajándékba azt a pénzt az illetőnek, akinek kezességet vállaltál.

Persze a kérdés nem kezességről szól, de ez is hasonló helyzet...

2010. máj. 13. 20:20
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát végülis ebből most annyi lett hogy a fia oda adta nekünk a pénzt igy egybe...eléégé kivolt borulva...meg hát most tönkrement egy barátság. és akkor igy a providentes nő még hozzánk jön és nem megy a nyakukra. Bár én 2 részletben kifizetem mert nekem sem jó ha idejön ...én meg nem fogom elkölteni.
2010. máj. 14. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!