Mit tudok tenni ebbe a rossz helyzetben?
Felvettem egy nagyon közeli ismerösömnek hitelt de nem akar fizetni,na most az a helyzet hogy nem tartozkodik ebben az országban és nem tudom sehogyan sem elérni.
Te mit tennél a helyemben?Tanúk vannak.
2 hónapja fizetem helyette.Ügyvédhez forduljak ?
Mindent leírtak az előttem válaszolók.Mekkora összegről van szó? Reményed a behajtásra lehet, de eredmény....
És hiába sértődtél meg az egyik választól, hogy osztják neked az észt, hidd el az lett volna az egyetlen helyes megoldás. Te jót tettél, ő meg fütyül rád...
Neked a gyerekeiddel szemben van kötelezettséged, nem egy idegennel szemben. Persze ha van elég sok pénzed, lehet jótékonykodni, de az elsők a gyerekeid.
Az írott papír számít. Az hog te 3 tanut fel tudsz sorakoztatni az kevés. A másik meg 5öt hoz.
Szívtál, ennyi.
Ez volt a tanulópénz.
Utsó Providentes hitelről van szó.
Kérdező, én 1x szólok hozzá és leszólsz. Én nem a 81%os vagyok
"Az előttem szólókhoz annyit azért hozzátennék, hogy egyszer az a hülye bunkó, aki nem jön el kezesnek, és nem segít máson, egyszer meg az, aki elmegy és segít... A helyzet adja, tudod."
Nem. Aki elmegy kezesnek, az egyszerűen hülye (nem bunkó, szimpla hülye). Erről nincs mit beszélni. Kezességet soha nem szabad vállalni senkinek (rokonnak sem), vagy nem lesz egy nyugodt estéd mindaddig, amíg az adós vissza nem fizeti a tartozást, hiszen a kezes semmiképpen nem szabadulhat a kötelemből, amíg fennáll a tartozás.
A kezesség az a jogintézmény, amit úgy ahogy van, el kell felejteni, és soha nem belemenni; akkor már jobb pár napos sértődés, mint egész életre szóló gyűlölködés, ha valami baj van. Vagy csak úgy szabad kezességet vállalni, hogy egyébként is bármikor odaadnád ajándékba azt a pénzt az illetőnek, akinek kezességet vállaltál.
Persze a kérdés nem kezességről szól, de ez is hasonló helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!