Köteles vagyok ennyit fizetni?
A követeléskezelő rátette az alap tartozásodra a maga költségeit és hasznát, amire igazából annyit kérhet, amennyit gondol.
Húzhatod, halaszthatod, hogy nem fizetsz, de akkor per lesz belőle és végrehajtás, aminek a költségeit szintén te viseled. Ebből már nem jössz ki jól.
Nem kellett volna hagynod idáig fajulni a dolgokat, a bankkal kellett volna tárgyalnod, amíg volt esély és át nem adta követeléskezelőnek.
Milyen uzsorakamat?
Nem fizettel, igy jartal. Inkabb azt kellene buntetni, aki lopni akar mint te.
"500ezer ft-ot vettem fel az otp-től,megszünt a munkahelyem egy ideig fizetésképtelen voltam "
Nos, egyik hozzászólásodból sem derült ki, mennyi ideig voltál fizetésképtelen?
Ez olyan szempontból érdekes, ugyanis gondolom, személyi kölcsönt vettél fel, s a hitelkamat nőtt igen bőszen ez alatt az idő alatt...Eleve az 5000 ezer ft kölcsön felvételéhez, 5 éves futamidő esetén 780 ezer ft-ot kellett volna visszafizetned. Lehet, a szerződés felmondása után már büntetőkamatokat is számoltak fel, plusz még rájön a követeléskezelő munkadíja - bizony, nagyon csúnyán meg tud nőni...
valóban akkor kellett volna megoldást keresni a bankkal, amikor nem tudtál fizetni - akkor nyilván egyezségre tudtatok volna jutni. SŐT! Van olyan lehetőség (valami biztosítás féle), hogy ha munka megszűnése miatt nem tudod fizetni, akkor addig "áll" a tartozás - nem kerül felmondásra, követeléskezelőhöz, stb.
És még a providentet szidják sokan.
Az a szomorú, hogy ilyen esetben még evés helyett is a hitelt kell fizetned, semmit sem tudsz tenni a fizetés helyett!
"csak nem 3x 4x anyit akarok visszafizetni mert az bizony uzsora kamat"
Akkor minek irtad ala? A penz meg kellett uj ledtévére meg ájfónra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!