Aki jártas egy kicsit hitelek terén, esetleg bankban dolgozik segítsen legyen szíves, mert holnapig megesz az ideg?
Nekem K&H-s hitelem van, ott most megnéztem a hirdetményt (Te is meg tudod amúgy nézni, ha ennyire esz az ideg). 2 millió a minimális hitelösszeg. Szerintem más bankoknál is bőven 5 alatt van. A személyi kölcsön sokkal rosszabb konstrukció, mindenképpen kifejezett lakáshitelt vegyetek fel!
2 gyerekre kaptok 1.430.000 Ft CSOK-ot. Ez önerőnek számít, a többit elvileg felvehetitek hitelként (80% lehet a hitel törvényileg, nektek pedig már csak 70% kell a CSOK után).
A jövedelmetek 50%-a lehet a törlesztőrészlet, amibe viszont az egyéb hitelek is beszámítanak, de ezen belül vagytok a 26.000 személyi kölcsönnel együtt is.
A két hét csúszás még nem olyan esemény, amit jelentenének a KHR-be, csak 90 nap után. Persze az adott bank lehet, hogy megjegyzi, de ha más bankhoz mentek, ők nem látják a csúszásokat (de a személyi kölcsön meglétét igen).
Tehát nem látok problémát, de persze az adott bank egyedi bírálat után dönt. Lehet, hogy érdemes hitelközvetítővel beszélnetek. Ő tud már eleve olyasmit, hogy melyik bank hitelez egyáltalán kistelepülésen lévő házat (gondolom ez az ár nem nagyvárosi), vagy hol problémáznak a gyed-en, és hol tekintik simán jövedelemnek.
Lakáshitelt, 5 millió ft-ot tuti nem fognak adni 4 és fél milliós házra. Személyi kölcsönt pedig valóbanm nagyon rossz lenne felvenni.
Meg nem tudom, azt tudod-e, hogy a gyerekek után felvehető CSOK-nál 10 évig életvitelszerűen ott kell laknia annak, aki felveszi a CSOK-ot és 10 évig az állam bejegyzi a jelzálog jogot.
önrész nélkül, gyedre, egy eldugott faluban lévő ingatlanra lakáshitelt nem kaptok.
A jövedelem meg kevés az 5 misi személyi kölcsönhöz fedezet nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!