Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most hívtak diák hitel elmarad...

Most hívtak diák hitel elmaradás miatt és teljesen reménytelen, hogy ezt valahogy rendezni tudjam. Ha nem fizetem mi fog történni?

Figyelt kérdés
Elévül ez valahogy? Vagy örökre vonni fogják az egyre nagyobb kamatokat a fizetésemből?

2016. dec. 20. 10:41
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
94%

A Diákhitel speciális, mert felmondás után rögtön a NAV-nak adják át, mindenféle polgári jogi hercehurca (fizetési meghagyás, bírósági tárgyalás) nélkül. A NAV-nak van végrehajtói jogköre, ezért hozzáfér a bankszámládhoz, munkabéredhez, ingó és ingatlan vagyonodhoz, teljesen legálisan.

Tehát a NAV el fogja kezdeni behajtani a pénzt, és lényegében soha nem fog elévülni, mert az csak akkor történik meg, ha 5 évig nem volt semmilyen végrehajtási cselekmény. Szóval nem érdemes arra játszani, hogy majd csak elévül.

Érdemes tárgyalni a DH Központtal, mert nem jó, ha már a NAV-nak át van adva. Ugyanis ők még rászámolják a saját költségeiket is, meg hát azért mégis csak egyszerűbb önként fizetni, mint hogy a NAV minden hónapban vigye a fizetésed nagy részét.

2016. dec. 20. 12:54
 22/51 TamásTóth ***** válasza:
93%

Már leírtuk.

Elmegy a követelés végrehajtóhoz, hogy ha van bármi a neveden, akkor azt lefoglalják. Illetve kimennek a bejelentett lakcímedre és ott lefoglalnak szinte mindent (kivéve, ami bizonyíthatóan nem a tiéd).

Ez után ha bármikor bejelentett munkád lesz, akkor a fizetésed 33%-át tíltják, illetve ha bankszámlára kapod a pénzt (és nem kp-ban), akkor azt inkasszózzák, ami azt jelenti, hogy a bank a teljese összeget, ami rajta van a számládon átutalja a hatóságnak.

[link]

2016. dec. 20. 12:57
 23/51 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, míg végigértem a 3 oldalnyi válaszon, csak 4-5x írták le egészen konkrétan a választ, de már a legelején is. Nem, nem évül el, levonják a fizetésedből vagy ha az nincs, akkor viszik az ingóságaidat, ingatlanodat.
2016. dec. 20. 13:02
 24/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm #21 és #22.

Gyűlölöm ezt a világot, remélem Putyin és Trump meg a többiek szépen felégetik az egészet.

2016. dec. 20. 13:06
 25/51 anonim ***** válasza:
96%
Hat, baratom, a vilag is pont ugyanugy gyuloli a hozzad hasonlo ingyenelo, tetteiert felelosseget nem vallalo, nyavogo senkiket.
2016. dec. 20. 13:18
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

25

Jól mondod!!!

2016. dec. 20. 13:20
 27/51 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes vagy kérdező... 3-as válaszomban leírtam ugyanazt, amit a 21 - neki megköszönted, az enyémet meg tudomásul se vetted - hiszen pár hozzászólással korábban azt írod, senki nem válaszolt érdemben, nem írta le, mi lesz.

Amúgy meg nem a világ a hibás - továbbra sem - ha valamit kölcsönveszel és azt vissza kell adni.

És most már berágtam, és elmondom neked: A diákhitelt nem az Unió vagy a milliomos nagybácsi adta, hanem az állam AZ ÉN MUNKÁM UTÁN BEFIZETETT ADÓBÓL. EBBŐL KAPTÁL KÖLCSÖN. Ergo ez az én pénzem is, úgyhogy fizesd csak szépen vissza és ne akarj "élősködni". Van nekem gyerekem, akit eltartsak - nem kívánok vadidegen embereket is...

Továbbra is kíváncsian várom, mi az, ami miatt esély sincs arra, hogy dolgozz, fizess??

2016. dec. 20. 13:21
 28/51 anonim ***** válasza:
89%

Magáncsőd. Nem véletlen hogy a várt 40ezer helyett, eddig mindösszesen 400-an életek a magáncsőddel.

[link]

"Csak akkor igényelhető, ha az adósság összege az igénylő csődvagyonának 100% és 200% közötti részét teszi ki. A csődvagyon az ingóságok és ingatlanvagyonok összege, továbbá a következő öt évben várható bevétel összege."

Mivel neked nincs semmi vagyonod, ezért nálad ez is ugrott.

2016. dec. 20. 13:25
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Higgadj le kérdező és tanulj a hibádból. Tanuld meg, nem víz a hibás, ha a kacsa nem tanult meg úszni.

Elkövettél egy hibát, felelőtlenül felvetted a diákhitelt egy nem piacképes diplomára? Viseld a következményeit és keress olyan munkát, amiből tudsz törleszteni.

Ebben az esetben a világ egyáltalán nem rossz, hiszen még a lakáshiteleknél is alacsonyabb kamattal kaptad a diákhitelt ingatlan fedezet nélkül, hogy lediplomázhass. Ez a felnőtt dolgozóknak pl nem adatik meg, mert csak munkaviszonnyal, önerővel, ingatlan fedezettel kaphatnak hasonló hitelt, de csak lakáscélra. Akkor most kinek rosszabb ez a világ, a diákoknak, vagy a felnőtteknek?

Én pl akkor utálnám nagyon a világot, ha minden felelőtlen embert a kormány közpénzen "megmentene". Szerencsére a magáncsőd is arról szól, hogy igen szigorú feltételekkel beosztják a csődöt kérő jövedelmét és nem arról, hogy a tartozása egyszer csak madárrá változik és elszáll.

2016. dec. 20. 13:36
 30/51 A kérdező kommentje:

#27 a tiédre(és másokéra is, aki próbált valamit hozzátenni) is pluszt adtam, csak abból nekem nem derült ki, hogy néz ez ki hosszabb távon. 21-ből pedig megértettem, hogy ez egy speciális valami és van elévülés, csak olyan feltételekkel, amik itt a nav-os behajtásnál nem állnak elő soha. Meg eléggé egy ilyen elijesztő hangvételt éreztem a korábbiakban, hogy nagyon durva lesz inkább fizesd tovább. Szívem szerint, még több részletnek jobban örülnék, de gondolom olyannal kellene beszélni, aki ténylegesen átment ilyesmit, hogy hogy megy ez. Nehéz elhinnem, hogy mondjuk, ha egy hajléktalan nekiállna hosszú idő után dolgozni, akkor vinnék a fizuját ennyire durván. De lehet csak azt értem jobban, miért nem próbálják meg.

És nem az a lehetetlen, hogy fizessem a havi részleteket, hanem az, hogy a tőkét így valaha kifizessem, szóval ez fog menni a nyugdíjamig. És lehet százalékosan kicsi a kamat, de ha jól értem, aki nem fizeti a tőkét ez mennyiségileg mégis egyre nagyobb lesz.

És nem írom le a körülményeimet. Hagy verjétek a melleteket, hogy ti milyen jól csináljátok én meg mekkora szar vagyok.

2016. dec. 20. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!