Most hívtak diák hitel elmaradás miatt és teljesen reménytelen, hogy ezt valahogy rendezni tudjam. Ha nem fizetem mi fog történni?
Halállal elévül, tehát eza fajta hitel például nem tud öröklödni. Amúgy pedig öszintén, ha te adtál volna kölcsön másnak pénzt nagyon kedvező feltételekkel, akkor szerinted az oké lenne, hogy ha azt mondaná az ember, hogy jaj bocs nem fizetem vissza soha?:D Amúgy meg ha már egy ember egyetemre jár az azt jelenti, hogy 20 év körül van, amikor azért már lehetne annyira önálló az ember, hogy utána néz a dolgoknak. Teljesen pontosan le van írva minden a diákhitel honlapjain.
"Szóval azt mondjátok, hogy ha nem foglalkozok vele, ... és letelik mondjuk 20 év és akkor elmegyek dolgozni, akkor is szépen elkezdik vonni a fizuból? Ez tényleg így van? Tényleg soha nem évül el az ilyen tartozás? "
Tudod, kérdező, nem a rendszerrel, hanem a TE FELFOGÁSODDAL van a gond. Ugyanis a HITEL NEM AJÁNDÉK, hanem KÖLCSÖN. amit VISSZA KELL FIZETNI. Ahogy elnézem, neked eszed ágában sincs visszafizetni. Nagyon-nagyon kedvező kamattal kaptatok pénzt arra, hogy ha valaki szegény, akkor is legyen lehetősége tanulni. Dolgozó ember vagyok, tudod, hány %-os kamattal kanék kölcsön? Választhatok, hogy 20 vagy 30 %-osat szeretnék :D ?
Szóval örülj, hogy ilyen alacsony kamattal kaptatok és ne másokat hibáztass azért, mert TE nem akarod visszafizetni.
Mondjuk azt a kérdést nagyvonalúan megkerülted, hogy miért nem tudod visszafizetni: nincs munkád? Meg érdekes szemlélet, hogy 20 évig nem dolgozol... 20 évig "bujkálni akarsz? ha valakit megszeretsz, össze akartok házasodni, milyen nagyszerű lesz a tartozást magaddal cipelni - fog neki "örülni" a leendő feleséged...
"Ahelyett, hogy valami lendületet kapna. "
Kaptál egy csomó pénzt a piacinál jóval kedvezőbb feltételek mellett. Mégis milyen lendületre tartasz még igényt?
Adjam neked ajándékba a lakásom meg az autóm, amiért megdolgoztam, vagy mi?
"Figy ez a kioktatást, meg mit hogyan kellene dolgot hanyagoljuk."
Na, látom, közben már felvetted a nagy mellényt is... Pedig nem kéne, hanem meg kéne hallgatni a másikat - még akkor is, ha nem tetszik, amit mond... Pedig igazuk van.
A magáncsőd nem igazán jött be, mert az bizony úgy működik, hogy beleszólnak az életedbe, mit hogyan költsél, Neked is tenned kell azért, hogy vissza tudd fizetni a tartozást, egyfajta "pénzügyi gyámot" rendelnek ki, stb. És a magáncsőd nem egyenlő azzal, hogy akkor nem kell kifizetni a tartozást.
"és ki nem ennyire önálló azt meg egy életre ellehetetlenítjük és ha nem tud annyit pénzt szerezni, hogy többet törlesszen, mint a havi kamat, akkor egy életre nekünk fog melózni. Ezt tesszük a köv generációval. Gyönyörű. Ahelyett, hogy valami lendületet kapna. Nem csoda, hogy lép le mindenki innen."
Mi az, hogy nekünk fog melozni? Dolgozhatsz te Bulgáriában is csak fizetni kell a hitelt. Senkit nem érdekel mit csinálsz. Kaptál pénzt valakitől kölcsön egy olyan dolgora, amiről te úgy vélted megéri. Ez után teljesen jogosan várják el, hogy visszafizessd.
Öszintén a kamat jelenleg 4% körül van a diákhitel 1-nél. Ez azt jelenti, hogy ha felvettél 3 milliót, akkor is havi 10 ezer forintos törlesztéssel már jó vagy. Nem hiszem, hogy ennek annyira odakéne vágnia bárkit, akinek van munkahelye, ha pedig jelenleg nincsen munkád, akkor lehet kérni a törlesztés szüneteltetését/csökkentését.
Másrészt belinkeltem a diákhitel honlapját, azt nézegessd, ha infokat akarsz a dolgokról. (hozátenném, hogy mint olvastam ott a nyugdíjkor elengedik a maradékot, csak addig kell fizetni)
Felelőségvállalás: elégtelen
Pofázás, magyarozás, rohadtkizsákmányolóbankozás: jeles
Valaki feltesz egy elég konkrét kérdést. Mert bajban van. Erre senki nem tud érdemben válaszolni, hanem csak tovább rugdalja. Gratula.
Ha esetleg valaki tudja a választ és szeretne is válaszolni: egészen konkrétan mi történik az után, hogy valaki nem fizet egy ilyen hitelt hosszabb távon. Jogilag mi ennek a menete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!