Hova tudom tenni a pénzem?
Van 40 000 Ft megtakarításom. Diák vagyok, de fogok dolgozni, ezért ezt a pénzt nélkülözni tudnám. Van bankszámlám, de annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz. Nem akarom olyan helyre rakni, ahol bankkártyával hozzáférhetek, mert ha elhagyom azt, veszélyben lesz a pénzem.
Tudom, hogy butus vagyok ehhez és szinte érthetetlenül írom le a dolgokat, de tudtok ajánlani valamit?
Folyószámla kifejezés mit takar? AZ megoldás lenne esetleg?
Köszönöm előre is. 19/L
Folyószámla = bankszámla
Sajnos a mai világban 40 ezer ft nem olyan nagy pénz, hogy érdemes lenne befektetni, kamatot meg szinte semmit nem adnak rá. Jobb híján tartsd otthon - hacsak nem albérletben laksz és ott esetleg nagyobb veszélynek van kitéve...
otthon a párna alatt.
"ahol bankkártyával hozzáférhetek, mert ha elhagyom azt, veszélyben lesz a pénzem"
-akkor ne hagyd el
-vagy ne kérj a számlához kártyát és akkor nem lesz mit elhagynod
Jaj, Istenem, ki mondta, hogy nincs rá lehetőség? (első vagyok) Én csak azt mondtam, hogy nem érdemes... de ettől még beteheted... De Te írtad, hogy nem szeretnéd, mert akkor, ha elhagyod a kártyát, levehetik róla a pénzt.
Nos, tudok egy megoldást: tedd be a pénzt, a kártyát meg ne hordd magaddal és akkor nem veszik el :-)
Vagy amit még senki nem írt, de a legjobb megoldás, ha a számlától a kártya esetleges ellopása miatt tartasz:
A számlán kösd le. Nem a kamat miatt, hanem mert lekötött pénzhez nem lehet hozzáférni a kártyával.
Nem vagy te olyan butus kérdező. Két okból sem érdemes a folyószámlán tartani a megtakarítást. Az egyik, hogy gyakorlatilag 0 kamatot kapsz rá, ami ugyan 40 ezer forintnál mind1 is. A másik a biztonság. Ha ellopják a kártyát, vagy interneten kiadod valamilyen szolgáltatónál a kártya adatait és visszaélnek vele, akkor tudják használni a kártyádat netes vásárlásra, amihez PIN kód sem kell. A megoldás, ha lekötöd a számládon a pénzed, ahogyan ajánlották feljebb, esetleg nyithatsz a folyószámla mellé egy takarékszámlát (nem kell lekötni a pénzed) ugyanannál a banknál, ha annak nincs plusz költsége (általában nincs). Kamatot erre sem kapsz, de a takarékszámládhoz nem férsz hozzá a bankkártyával ami mindenképp pozitív. Talán így neked is nehezebb elköltened, és a jövőben is tudsz rá gyűjtögetni, ha folyamatosan dolgozol.
A folyószámla az a lakossági bankszámla amire a fizetésedet is kapod majd. Erről intézi az ember a napi pénzforgalmat (beérkező utalások mint pl a fizetésed,kp felvét, bankkártyás vásárlás, utalások, stb). A folyószámlán lévő pénz nincs lekötve, ahhoz ugyanolyan rugalmasan hozzáférsz, mintha készpénz lenne. A folyószámlához szokott tartozni bankkártya, de pont azt szeretnéd elkerülni, hogy kártyával azonnal hozzáférj a megtakarításodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!