Hogy van több esélyem, hogy megkapjam a Fundamenta áthídaló kölcsönt?
Vettem már fel úgy hitelt, hogy kizárólag egy másik ingatlan volt a fedezet, az, amire fordítom, az nem. A hiteltanácsadóm szerint ez minden banknál működik. Mindez úgy persze, hogy lakáscélú hitelnek számít, nem szabad felhasználásúnak (aminek valamiért jóval magasabb a kamata).
Így az ingatlan 100%-át is hitelezik, ha a fedezeti ingatlan annyival értékesebb.
Nekem K&H-s hitelem van, és ha valamelyik netes kalkulátorba beírok adatokat, általában most is azt hozzák ki legkedvezőbbnek. A Fundamenta áthidalót persze azzok nem mutatják, lehet, hogy az még kedvezőbb, de mindenképpen nézz szét máshol is.
Nem lenne tisztességes a részemről, ha akármelyik bank mellett is kampányolnék, de igazából nincs is nagy jelentősége. Ha kamattámogatott konstrukciót választasz, Gyakorlatilag mindegy, hogy ezt melyik banknál teszed. Maximum azt érdemes megnézni, hogy melyik bank, mennyit enged el az induló költségekből. Ebben viszont én nem tudok segíteni.
A személyi bankárod kijelentése nem lep meg, csak elszomorít. Tapasztalatom szerint ezeket a kijelentéseket vagy az elfogultság, vagy a tudatlanság szokta táplálni. Ugyanis a személyi bankárok egy része igencsak tájékozatlan, ami a pénzpiacot illeti. A másik része pedig egyszerűen üzleti érdekből nem ad teljes képet az ügyfeleinek. Egyik sem biztató. A Fundamenta bár valóban versenyképes, korántsem mondanám a legjobbnak. A személyi bankárok mindig a 3.9%-os kölcsönt lobogtatják, sajnos akkor is, amikor épp az áthidaló kölcsönüket tukmálják rá a gyanútlan ügyfélre. Pedig a két konstrukció igen messze van egymástól.
Az is megér egy külön misét, ahogy a Fundamenta a számokkal játszik. 3.9%-nak hirdeti a lakáskölcsöne kamatát, de hallgat az 1% kezelési költségről, tehát az a 3.9 valójában 4.9, de valami furmány még így is akad, ugyanis ha azonos szerződéses összegű konstrukciókat hasonlítok össze, az Aegon ltp kedvezőbbre jön ki, pedig az ő lakáskölcsönük kamata 5.5%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!