Mennyi az esély, hogy visszakapom az elnyelt kártyámat?
"De mi van, ha kiadja valakinek, az meg zsebreteszi?"
Te magad írtad, hogy
"letiltották a kártyát"
Tehát semmi baj nem lesz.
Nem tudom, hogy megy ez pontosan, de az este beléptem a számlámra, viszont ott nem jelezte, hogy le van tiltva, sőt, a limitmódosítások mellett kiadta a letiltás lehetőséget. Most már kicsit nyugodtabb vagyok, jobb lesz, ha megint bemegyek és rákérdezek, hogy most mi van a kártyával.
A pánikom meg érthető, több százezer van rajta, amit az egyetemre gyűjtöttem az elmúlt 2 évben, úgy gondoltam, jobb, mintha otthon tárolnám. És mivel szeptember legelején el is költözöm, nem tudok érte bármikor hazaugrani, ha úgy adódik, hogy addigra se kapom meg.
Ne pánikolj, a kártyakibocsátó bank dolga, hogy megőrizze a pénzt a számládon, gondoskodjék arról, hogy ne élhessenek vissza a kártyáddal. Hány ügyfele lenne egy banknak, ha ilyen könnyen lehetne lopkodni pénzt az ügyfelek számlájáról? Gondolj már ebbe bele!
Te megtetted a tőled elvárható gondossággal, hogy jelezted, nincs nálad a kártya, elnyelte egy ATM, innentől a bank felelőssége, hogy a pénzed biztonságban tartsa. Annyira sok pénz meg nem lehet a számládon, hogy az OTP-t megrendítse a kártalanítás, bármi is történik. De nem fog történni semmi.
Nyilván azért látod letilthatóként azaz nincs tiltva, mert csak ideiglenesen van zárolva.
Hogy miért nyelte el nem lehet tudni.
Az mindig a kibocsátó bankon (nagyobbrészt) illetve az ATM-t üzemeltetőn múlik, hogy a kártyát visszakaphatja-e az ügyfél vagy megsemmisítik.
Ha valaki illetéktelen meg is szerezné, semmit sem érne vele, mert (ideiglenesen) letiltott kártyát nem lehet használni.
Az OTP ezesetben úgy látszik úgy jár el, hogy nem tiltja automatikusan véglegesen (te sem kérted), hanem visszaadja később.
Az Erste pl. nem ezt a gyakorlatot követi, azt ismerem jobban.
Aggódnod nincs miért, max, azért, hogy addig nem lesz kártyád. Mondjuk ez is épp elég rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!