BKV büntetéssel mi lesz?
Március környékén megbüntettek, és most kiküldtek egy levelet, hogy fizessek ki 33.000 Ft-ot vagy különben stbstb.
A kérdésem az, hogy végrehajthatják-e rokonomon a tartozásom? Mert nekem ugyan semmilyen tulajdonom nincs, (bejelentett munkahelyem van), de hivatalosan édesanyám lakcímére vagyok bejelentve, és az a lakás az ő tulajdona, továbbá oda is küldték ki a fent említett levelet.
Ha továbbra sem fizetsz, szépen növekedik a behajtandó összeg.
Mivel be vagy jelentve , megtalál a végrehajtó a NAV-nál simán, és jön a letiltás.
Én nem is értem az ilyet.
Ha azonnal vagy három napon belül fizettél volna, sokkal kevesebb lett volna.
Ha eltelik valamennyi idő (talán egy hónap? passz), akkor már sokkal több a büntetés.
De ha jogi útra viszi a BKV, mert nem fizetsz, akkor még jóval nagyobb összeget kell fizetned, hiszen minden eljárási költséget is neked kell viselned utólag.
Fizetési meghagyást bocsátanak majd ki ellened, miután az jogerős lesz, végrehajtást fognak kérni.
A fizetésed 33%-át letiltják, bankszámlád inkasszózzák és igen, a bejelentett lakcímeden lévő ingóságokat is lefoglalhatja a végrehajtó.
Ha a helyszínen (!) nem tudja bizonyítani a szülő, hogy nem a tiéd, a végrehajtó úgy tekintheti, hogy a tiéd és viszi. Utána ha mégsem a tiéd, igényperben követelheti vissza a tulajdonosa.
Most nincs semmi a neveden, de egész életedben így lesz, azt tervezed?
Az alacsony összegű tartozásokat gyakran adják el követeléskezelő cégeknek (pl. EOS Faktor, ...).
Ők nem végrehajtók, csak behajtók. De egy idő után ők is jogi útra fogják vinni és a vége ugyanaz lesz.
Illetve annyival rosszabb lesz, hogy a behajtó cégek is drágán dolgoznak, aminek a költsége szintén téged fog terhelni.
Ez jó valamire?
Ha most neked még nem is úgy tűnik, de ők vannak nyerő pozícióban és te fogsz hatalmasat pofára esni.
16 ezer semmilyen mércével nézve sem "baromi nagy összeg".
Majd szépen le tiltják a fizetésedből, és annak a költségeit is rád verik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!