Mi lesz azzal a BKV büntetéssel, amit eldob az ember és a lakcímkártyát nem is adda le?
Barátomnak nincsen lakcímkártyája, mert hol az egyik asszonynál hol a másiknál, hol pedig munkásszállón él. Az ellenőrök a rendőrökkel elkapták az 1-esen és kénytelen volt odaadni a személyijét, de a lakcímkártyát nem, így azt mondta, hogy nem tudják hol lakík így semmi sem lesz, mert nem találják meg
Utána eldobdta a csekket amit kapott, hiába mondtam neki, hogy aznap még tartsa meg, mert nem bűntethetik meg többet egy nap, ő kidobta. Mi lesz a büntetés sorsa ? Gondolom semmi? Csendesen elévűl 5 év alatt?
Én mondtam neki, hogy megtalálják és ráverik a kamatot is, de azzal érvelt, hogy azt se tudják hol lakik, mégis hogy találják meg. Régen gyűjtötte a BKV-s csekkeket, de az asszony ráripakodott, hogy a lakásába ne gyűjtsön csekkeket és azóta kidobja helyben. Sok ilyenje volt már
Nincsen bevétele és a segélyből nem vonhatnak semmit sem. Állítólag egy év múlva lesz nyugdíja, akkor?
Az elévülés lényege, hogy akinek követelése van nem törődik a behajtással.
Ha az 5 év alatt csak 1 felszólító levelet küld (akár úgy is, hogy nem jut el a címzetthez), a tartozás továbbra is fennáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!