Miért vagyok KHR listán?

Figyelt kérdés

Lekértem a státuszomat a banktól és rajta vagyok KHR listán mint adós 12.000 ft al. Ez hogy lehet, azt olvastam, hogy csak minimál bér nél nagyobb tartozással lehet felkerülni. Így kaphatok lakáshitelt vagy nem?

Persze a 12.000 ft ot visszafizetem.

2016. ápr. 29. 19:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mivel már kaptál hitelt, téged nem érint, de azért leírom a pontos infókat, hátha másnak segít.

A KHR listában manapság az összes létező tartozás fenn van és a státusza is. Negatív listára az kerül, aki több, mint a minimálbérrel tartozik több, mint 90 napig. Aki nem rendezi a tartozását, aktív KHR státuszt kap, aki igen, még 1 évig a passzív KHR listán szerepel.

VAN EZEN FELÜL MÉG NÉHÁNY PROBLÉMÁS ESET:

Aki nem fizeti rendesen a hiteleit - mint pl ahogy neked is keletkezett egy nagyon régi "egyösszegű követelésed" a KHR-ben, mert valószínűleg nem fizetted ki teljesen a hitelt - az mellett szintén megjelenik valamilyen figyelmeztető státusz.

Mivel az összeg kicsi, nem lehet vele felkerülni a negatív listára, de ettől még ki kell fizetni a tartozást a hiteligénylés előtt, viszont ez után azonnal rendezett lesz aKHR, tehát nem kell várni még egy évet.

Sok olyan KHR bejegyzéssel találkozom, ami pl le nem zárt folyószámlák elmaradt díjait tartalmazza (pár ezer forint), vagy utolsó havi részlet elmaradása utáni követeléseket, kisebb hitelkártya tartozásokból eredő követeléseket, stb. Mindegyik mellett van valamilyen figyelmeztető bejegyzés, ezért ezeket célszerű azonnal kifizetni hiteligénylés előtt.

2016. máj. 1. 20:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat, ez tényleg hasznos volt. Ami biztos, hohy valami a cetelem bankkal lehetett, mett csak ők utasítottak el. Fura, de mostmar mind1. Azt a pár ezer forintot már kifizetem és akkor ezekszerint minden rendben lesz, es nem vagyok negatív listán.
2016. máj. 2. 08:55
 13/15 anonim ***** válasza:

"akkor ezek szerint minden rendben lesz" ?

Ezt most azért nem értem, mert az előző kommentedben azt írtad, kaptál hitelt. Amennyiben csak az előminősítésen mentél át, és Te ezt már biztosra vetted, akkor sajnos az még közel nem biztos, hogy lesz belőle hitel.

Információk hiányában nem tudok véleményt mondani, mik az esélyeid.

2016. máj. 2. 18:51
 14/15 A kérdező kommentje:
nem megkaptam a hitelt
2016. máj. 3. 15:36
 15/15 anonim válasza:
csak banki adosság által kerul fel az emver a barlistára?
2018. jún. 10. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!