Miért vagyok KHR listán?
Lekértem a státuszomat a banktól és rajta vagyok KHR listán mint adós 12.000 ft al. Ez hogy lehet, azt olvastam, hogy csak minimál bér nél nagyobb tartozással lehet felkerülni. Így kaphatok lakáshitelt vagy nem?
Persze a 12.000 ft ot visszafizetem.
"Ez hogy lehet, azt olvastam, hogy csak minimál bér nél nagyobb tartozással lehet felkerülni. "
Az a BAR-lista volt. A KHR-be MINDEN hitel bejegyzésre kerül. Az is amit fizetsz rendesen, és az is, ha a minimálbérnél nagyobb és három hónapnál hosszabb elmaradásod van.
en ertem ezt, de nem csak akkor ha a minimal bernel nagyobb osszeggel tartozol? nekem a toke 4000 ft
raadasul hivatalosan soha nem kerestek a cegtol hogy tartozasom lenne
Nézd, a KHR egy adóslista. Mindenki rajta szerepel, akinek van kölcsöne és nem a szomszédtól van. Ezért aztán van pozitív és negatív része. Pozitív listásként, kérheted a láthatóságival, h mennyit lássanak belőle a bankok. Csak azt, hogy van, vagy azt is, hogy mennyid van. Ezt kifizetés után leszedik, kivéve, ha kéred, hogy 5 évig látszódj, mert olyan ügyesen fizetted, hogy úgy véled, a bankoknál ez pozitívum lesz hitelbírálatnál.
Amiről Te beszélsz, az is KHR, de a negatív listája. Oda azzal kerülhetsz fel, ha a mindenkori minimálbér összegét meghaladó tartozásod van, több, mint 3 hónapig. Ezzel aktív leszel, kifizetést követően, pedig 1 évig passzív.
Következtetés: Nagyon nem mindegy, hogy a negatív, vagy a pozitív listán szerepelsz. Ezt tisztáztad a bankodban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!