Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A nav a fizetésem hány százalé...

A nav a fizetésem hány százalékát veheti le maximum? Leveheti a 80%-át?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 11. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Ha jól keresel, akkor igen :-)

Csak az van meghatározva, hogy mennyit kell mindenképpen hagyniuk... ( összegben, nem százalékban)

2016. ápr. 11. 11:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kérdés az, hogy a fizetés hány százaléka tilthato, akkor a válasz egy tartozás esetén 33, kettő vagy több esetén 50% vonható le.

Ha a kérdésed az inkasszora vonatkozik, ott a feltétel annyi, hogy a mindenkori öregségi nyugdijminimum összege elérhető kell hogy legyen a számlán, ez jelenleg 22.800.- .

2016. ápr. 11. 11:15
 3/7 xswerdy ***** válasza:
igen, ahogy fent írják. Szóval első körben megpróbálja inkasszálni a bankszámládat. Ott az van megszabva, hogy mennyinek kell maradni. És ha ez nem elég, akkor jön a fizetés letiltás, ami %-osan van maximálva. És aztán jöhetnek az ingóságaid, ingatlanjaid...
2016. ápr. 11. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Valóban van olyan szabály is, mire az első utal, hogy a nyugdíjminimum ötszöröse feletti havi bér korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható, ugyanakkor ezt a szabályt nagyon eltérő módon alkalmazzák, többnyire nem alkalmazzák, de épp itt a gyk-n írta valaki nemrég, hogy nála ezen szabály alapján vették a túlórapénz nagy részét.
2016. ápr. 11. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
25%

A NAV egy köcsög cég. Nem teljesen válasz a kérdésedre, de azért leírom hogy jártam velük.

Akkor történt, amikor az illetékhivataltól átvették az illetékek kezelését. Nagyjából 5-6 évvel ezelőtt. Egy jónéhány hónappal korábbi sztornózott ingatlan adásvételi szerződésből eredő illetéket kezdtek el levonni. Már akkor hivatalosan törölve lett az adásvétel. Ennek ellenére a bankszámlámat inkasszózták, a fizetésemből és minden egyéb jövedelmemből levontak valamennyit. Utánajártam a dolognak és 1-2 hét után feloldották a zárolást a bankszámlámról, de mire visszakaptam a pénzt, addigra 4 hónap is eltelt.

Mert éppen sosem ért rá az ügyintéző. Éppen nyaralt vagy mittudomén. Lehet perelni kellett volna az akkor még APEH-t.

2016. ápr. 15. 07:50
 6/7 Csomorkány ***** válasza:
28%
A válaszok, különösen az 50% és a 33% pontosnak tűnnek, de ne csak itt kérdezz. Menj el egy családsegítőbe, pl. a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működtet ilyeneket, és a konkrét helyzetedet beszéld meg ott a tanácsadóval!
2016. ápr. 16. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5/6 Időpont 04-15 07:50

Amikor valaki a NAV-ról mint cégről beszél, már lehet tudni, hogy értelmes hozzászólást nem nagyon lehet tőle várni.

A szerződést készítő ügyvédnek be kell jelenteni a NAV felé az adásvétel tárgyát, felek személyazonosságát és az ingatlan forgalmi értékét.

A NAV ez alapján (esetleg helyszíni szemle után) kiveti az illetéket.

Azt ő honnan tudja magától, hogy a szerződést utólag felbontottátok és így a vagyonszerzési illetékfizetési kötelezettség sem terhel már?

Be kellett volna jelentenetek. Illetve az ügyvédnek kellett volna titeket tájékoztatni és esetleg meg is beszélni vele, hogy intézze el.

Ha nem szólt róla, ő sem volt a helyzet magaslatán.

És mielőtt bárki azt mondaná, hogy ő nem jogász, honnan tudná ezeket, elárulom, én sem vagyok jogász.

Szerintem elég nagy baj, ha jogásznak kell lenni ahhoz, hogy az ember ezekre rájöjjön.

De utánanézni a mai világban tényleg nem lehet nagy kihívás.

2016. máj. 13. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!