Maximum a fizetésed hány százalékát tudod/tudnád megtakarítani egy hónapban? Őszintén!
Egyetemista vagyok, változó, mikor mennyit dolgozom. 30-70ezer körül van a jövedelmem havonta.
Életbiztosítást kötöttem, ide havi 11 ezret pakolok be. Ez fix, többet nem is teszek félre, mert ki kell egyenlítenem a jövedelmem ingadozását.
Én úgy kezdem, hogy fizetés után a felét azonnal lekötöm, hogy ne lehessen hozzányúlni, csak ha nagyon szükséges. A másik feléből élek egy hónapban, albérlet, kaja és egy kis szórakozásra is futja, ruhákat nem szoktam gyakran venni, inkább egyben többet.
Ehhez persze az kell, hogy kettessel kezdődjön a nettó bér. Tehát a válasz minimum 50%.
Egyébként, ennyit félre kell tenni (százalékban), hogy esélyes legyek egy lakáshitlre, függetlenül attól, hogy mennyit is szeretnék majd felvenni.
Én nettó 160-ból 50-et tudok megtakarítani. Kb. 40+10 elmegy albérletre+utazásra, 40 kajára, 20 egyéb dolgokra.
Pályakezdő, egyedülállóként szerintem ez tűrhető.
Az tényleg nem rossz. Igazából 40 ezer kajára egy kicsit sok. 10 ezret nyugodtan le lehetne belőle faragni. Gondolom másból is, de ha neked így jó akkor belefér. Ennyiből megteheted.
Azért a kérdés mert szerintem ez sokkal többet mutat annál mint ha a jövedelemről érdeklődnék.
Amúgy én egyedűl, önnállóan, élek, elég minimalista módon. A jövedelmem 40000 ft. Ebből 26500 az albérlet rezsivel. Fix ár. A többi marad kajára és egyébbre. Havi 2000-et tudnék félrerakni. Nem mindig teszem meg. Hosszú távon alig nyereséges a dolog mivel ha megbetegszem vagy valami plusz kiadás van akkor az visz mindent. Azért már 10000-t félre raktam.
Bármilyen furcsa, lehet majdnem egészségesen élni ennyi pénzből. A minden nap kenyér és extrém kevés hús persze nem jó. Ezen szeretnék változtatni.
Írjatok még!
egyél rizst, az egészséges
Mi a barátommal ketten vagyunk, elég sokat költünk minden marhaságra. Akváriumok, csincsilla, gekkó, kaméleon, ... szóval egy egész állatkertet tartunk itthon, így arra már nem marad hogy félre is tegyünk :/ de ezek az állatok meg kellenek, szeretjük őket, ez a hobbink.
Levonod a kötelező ,fix összegeket amit feltétlenül kell költened .
A többi már csak tőled függ.
Egy Távoli ismerősöm 10 000 000 forintot ivott el pár év alatt.
Így is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!