A fizetésem hány százalékát vonhatják le maximum gyerektartásként?
Ő megteheti, hogy pereli a gyerektartást, te megteheted, hogy perled aláthatást.
Ezek szerint eddig nem volt bírósági ítélet (hiszen akkor vonnák tőled), tehát most el kell indítani. Neked pedig a láthatást kell kérelmezned. max.50 százalékot vonnak a gyerekekre, de általában 20 %-ot ítélnek meg 1 gyerekre.
1 gyerek után a fizetésed 20% vonják le összesen a fizetésed 50% át vihetik el gyerektartásra.
Ha fizetsz gyerektartást jogod van a gyermeket látogatni,elvinni.Ha ezt nem engedi az anyuka menj a bíróságra.Amúgy joga van a gyermektartást kérni,ez a gyermeked pénze.Eddig miért nem fizettél,jah amúgy visszamenőleg fél évre kérheti a gyerektartást.Az hogy egy fizetésből éltek azt a bíróságot nem érdekli,gondolom a párod is kap valami pénzt,gyes gyed stb...
ha nem fizetsz gyerekatrtást is jogod van a gyerekedet látni, csak nem túl fair....csak mondom, mert eza törvény
max 50%,ahogy előttem si írták, de a bíróság mindig vizsgálja,hogy ezáltal nem kerül-e a létfentartásod veszélybe?
ha úgy élsz,ahogy mondod, nem fogják elvenni a felét.
Max. 50 %, ez általában 2-3 gyerek esetén van. Mivel itt egy gyerekről van szó, igy 15-25% közt van a birói gyakorlat.
Nem teheti meg az anya, hogy eltiltja tőled a gyereket, ahogy te se teheted meg, hogy nem járulsz hozzá a SAJÁT gyereked létszükségleteinek kielégitéséhez.
Anya jól tette, hogy a birósághoz fordult a gyerektartásért, te is mehetsz a láthatásért.
Talán egyszerűbb lenne, ha fizetnél ÖNKÉNT és nem perelni kellene a KÖTELESSÉGEDRE és lehet, hogy anya is máshogy állna a láthatáshoz, de mondom, neked is jogodban áll perelni, gyámügyön bejelenteni, ha anya akadályozza a láthatást. Csak megspórolnád valószinűleg a perköltséget, ha végre fizetnél és anya jó eséllyel engedné rögtön a gyereket.
Kedves kérdező,jogos a felháborodásod,sajnos ilyenek a magyar törvények:((
Valahol olvastam,idézni nem tudom pontosan, de a lényeg az, hogy a megélhetésed rovására is levonják a tartásdíjat!!
Jó kis jogszabály, nem mondom!Pedig mint nő irom ezt,de ebben én se értek egyet!
Az 50%-ot úgy kell érteni, ha 4 gyerek után fizetnél,akkor is "csak"50%,tehát ez a max.
1 gyerek után 20%.
1. kézbe ne fizess gyerektartást, csak, ha elismervényt ír róla alá, inkább utald a számlájára, annak van nyoma
2. ha nem tudod fizetni, akkor kérj csökkentést
3. a gyerekedet láthatáskor keresd meg, ha nem láthatod, akkor perelj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!