Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jár-e visszamenőleg a gyerekta...

Erik81 kérdése:

Jár-e visszamenőleg a gyerektartás különbözete akkor ha megállapodás hiányában fizettem a gyermek részére gyerektartásként 10 ezer forintot, majd ügyvédek előtt 35 ezerben megegyeztünk?

Figyelt kérdés
Röviden:lánnyal kétszer voltam együtt.Ne húzzunk gummit nem szereti, szed gyógyszert.Kérdésemre h mióta szedte ha egyáltalán szedett gyógyszert amit kétlek ezt a választ adta: A TE hibád miért nem kérdezted meg h mióta szedem.....no komment..Terhes lett.Közöltem nem szeretném a babát és vállalok minden költséget ami a megszakítással jár!Megtartotta.Megszületett Dávid.Kértem apaságit.Enyém.Tettem apasági elismerő nyilatkozatot.Segített a családom neki ott ahol tudott.Látogattam családom is.IMádja a gyerkőcöt mindenki.Felajánlottam pénzt h utalom.Nem kellett.Sőt megfenyegetett h erőszakosnak beállít, pszichológiai vizsgálatot kér ellenem h ne tarthassam a gyerekkel a kapcsolatot.Besokalltam ügyvédhez fordultam.Nagy nehezen a jogi képviselők hatására észbe kapott.JA és követelőzik...Csak érdekesség képpen írtam le röviden az esetem.
2010. okt. 21. 22:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Az ügyvédek előtti megegyezésnek nincs kötelező ereje. -ezt nem mondták el?
2010. okt. 21. 23:08
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Visszamenöleg nem kérhet pénzt csak az számit ami papiron le van írva, és csak onnantól számit a fizetés.

Jól teted hogy a láthatást is tisztáztad, az anyuka időközben rájött hogy nem egyészakás kalandba kellet volna szülni és rajtad próbálta kitölteni a haragját, idővel megnyugszik te ragaszkodj a láthatáshoz.

2010. okt. 21. 23:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

6 hónapra visszamenően megítélhet a bíróság különbözet fizetést.

Nálunk ez volt.

2010. okt. 21. 23:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a Bíróság nemcsak a nő érdekeit nézné,hanem a gyerekét is, figyelembe venné az apa bizonyítékait is (ami nem szokásuk),akkor az ilyen nő helyett az apának ítélné a gyereket (feltéve,ha az apa is ezt akarja). Az ilyen nő nem alkalmas egy gyerek erkölcsi nevelésére.

Tartásdíjként az apa nettó keresetének max,20 %-át szokták megítélni. Visszamenőleg csak akkor,ha az anya bizonyítani tudja,hogy eddig is kérte,de az apa nem fizetett.

Legyen jó ügyvéded,hogy ez a szajha ne fosszon ki és ne zsaroljon a gyerekkel.

2010. okt. 22. 06:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Gyerektartást kell fizetni, ha a bíróság jogerős ítéletet hozott. És visszamenőleg is.

nálunk a per 3 évig tartott, apuka nem fizetett, a per után megszületett a jogerős végzés, és attól a naptól számították, amikor külön költöztünk. Így lett több száz ezer forint hátraléka (amit persze már sosem kapok meg).

Bíróságra vagy gyámügyre kellene menni, hogy rendezzék a láthatást, papíron, jogerősen. És persze a gyerektartást is. A te esetet más, a bíró majd eldönti, mikortól és mennyit kell fizetned, de szerintem visszamenőleg is kell majd. A fizud 50%-át terhelhetik max. Időnként emeltethet is az anya, de viszont ha lesz feleséged és gyereked (másik, akkor akár csökkenthetik is, mert figyelembe veszik, kiről kell még gondoskodnod.

Nézik az anya jövedelmét is. A 10000 forint nagyon kevés, ennél jóval többet fognak megállapítani, főleg, hogy egyedül álló vagy és van munkád, és egy gyerekről van szó.

Akkor is, ha ez nem igazságos, mer az anyuka ilyen sz..mét módon járt el. De a gyerek ott van, és ezt nézik.

2010. okt. 22. 08:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tisztában vok vele, h az ügyvédek elötti megállapodás az semmi, de a megállapodást közokiratban kérem rögzíteni így megyünk a bíróságra, h "sikerült megegyeznünk".

Tudom a 10 ezer nem sok és tisztában vagyok a törvényben meghatározottakkal de ha egyszer nem mondta meg h mennyit kér és azt vágta a fejemhez nem kell a pénzem úgy éreztem hivatalosan lépnem és valamit utalnom kell s majd max a bíróság dönt...Igazából az érdekelt h 3 hónapra a megállapodott 35 ezer forint és az általam addig havonta küldött 10 ezer forinti különbözetet jogosan követeli-e..de igazából nem akarok harcolni vele, mert sajnos ez az egész herce hurca sehol nem szolgálja a gyerek érdekeit és ezt ő nem érti meg ez az elkeserítő...SAjnos nem tehetem meg h nem nézem h mennyit kell utalnom mert ugye valamiből nekem is élnem kell, de nem is ez az elkeserítő hanem az h az összeg nem a gyerekre megy és nincs arra lehetőségem h elszámoltassam a pénzzel...ja és kiderült azért tartotta meg és szülte meg h akkor talán mi együtt leszünk...kérdem én mikor valakik szeretnének örökbe fogadni gyereket minden feltétel adott imádnák a kisgyereket minden féle pszichikai vizsgálaton át kell esniük...azért néhány leány anyának sem ártana ilyen tesztelés mert felelőtlenül játszik több családdal de legfőképpen egy ártatlan gyerekkel és ez nem éppen korrekt dolog...

2010. okt. 22. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Ismerős mese. A fiam sógornője ugyanezt játszotta el. Felcsináltatta magát, ígért fűt fát a fiúnak, hogy neki csak a gyerek kell, gyerektartás az nem. Aztán hogy elment szülésire, meg gyesre, rájött, hogy kevés a pénz, beperelte az apát, ő meg fizet, mint a katonatiszt. Ott is már lassan oviba megy a gyerek..
2013. ápr. 5. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Legkozelebb ovszer mert fizetni meg te nem szeretsz ugye?
2013. ápr. 5. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!