Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Webkártya számláról repjegy...

Webkártya számláról repjegy foglalás?

Figyelt kérdés

Beleszaladtam a saját kelepcémbe :D, kérlek segítsetek.

Régen volt egy webkártya számlaszámom, webkártyám, lejárati idő, CVC2, ahogy kell. DE! sokáig nem használtam és közben lejárt az a kártyám, amihez kaptam. Pl. Lejárati időnek 2013 van megadva. Most, az OTP direkt-be belépve meg azt látom, hogy a számlaszám is megváltozott. Az van oda írva, hogy webkártya számla. Az odáig tiszta, hogy erről utalni tudok (ha van rajta pénz), de kártyás fizetést tudok erről indítani?

Gondolom, nem, mert nem találok lejárati időt, stb.

Tehát, ha kártyás fizetést akarok indítani, akkor muszáj megadnom a szálláshelynek a frankó kártyám adatait? (merthogy az van ott, hogy ezzel engedélyt adok, hogy bármikor beterheljék a kártyámat. Előre is köszi.

meg repjegyet is fizetnék vele...

2016. márc. 14. 15:48
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ja, és azért lenne fontos a kártyás fizetés - de ha lehet nem az eredetiről, - mert a repjegy foglalásnál úgy hiszem 24 órán belül kell utalni - most viszont még holnap sincsenek bankok. Holnaputánra meg elfogynak a jegyek, meg elszáll a foglalásom.
2016. márc. 14. 15:51
 2/15 anonim ***** válasza:

Van tehát a rendes folyószámlád, és van a webKártya-számlád. Ez a netbankban két külön számlaként látszik, két különböző számlaszámmal.

Ahogyan a folyószámládhoz, ehhez is kapcsolódik egy kártya. Annyi a különbség, hogy a folyószámlás kártya fizikailag is létezik, a webkártya viszont csak virtuálisan. De ettől még ugyanúgy van kártyaszáma, CVC kódja és lejárati ideje is, és erre is vonatkozik az, ami a rendes plasztik kártyára, hogy lejárt kártyával nem lehet fizetni. Sem személyesen, sem online.

De ha érvényes, akkor simán tudsz vele repjegyet foglalni, csak arra kell figyelni, hogy a hozzá tartozó alszámlán legyen pénz.

2016. márc. 14. 16:02
 3/15 A kérdező kommentje:

" és erre is vonatkozik az, ami a rendes plasztik kártyára, hogy lejárt kártyával nem lehet fizetni. Sem személyesen, sem online."

Akkor ezek szerint lehetséges az, hogy amikor a normál kártyám lejárt és újat kaptam, akkor a webkártyám is lejárt és abból is kellett volna újat igényelni?

mert a számlaszám más.

Na mindegy, azt találtam ki, hogy megpróbálom megadni a régi webkártya számot és a mostani valódi kártyám lejárati idejét és kódját. Lehet, hogy így működni fog??

Majd kiderül :D

2016. márc. 14. 16:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Valoszinuleg nem, a webkartya lejaratakor kellett volna ujat kuldjenek. Hivd a bankod, par napon belul kuldenek ujat, anelkul nem tudsz neten vasarolni, csak a "rendes" kartyaddal. Azt viszont en nem feltenem ennyire, ha barmelyik legitarsasag honlapjan megadod, nem fognak lenyulni rola semmit!
2016. márc. 14. 16:13
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi, most már így világos.

Nem is rep.társaságtól féltem, hanem a szálláshelytől. mint írtam, azt írja ki, hogy a kártya adatok megadásával beleegyezem abba, hogy bármikor megterheljék a kártyámat. Na hát azért ennyire bátor nem vagyok, hogy egy külföldi szálláshelynek csak így, ismeretlenül... Bár az értékelései tűrhetőek...

2016. márc. 14. 16:17
 6/15 A kérdező kommentje:
Ja, bocs, lehet, hogy kicsit közben kavartam is a repjegy és a szálláshely dolgot, mert egyszerre szeretném mindkettőt csinálni. De mondjuk azt megcsinálhatom, hogy lefoglalom a repjegyet - úgyis az a fontosabb, aztán majd csak alszunk valahol... :D
2016. márc. 14. 16:21
 7/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy összekombinálod a két kártya adatait, biztosan nem lesz jó! :-)

Nekem még nem járt le a webkártyám, így nem tudom, mi van olyankor, de például sima kártyát küldenek újat automatikusan. Szerinte kérdezz rá az OTP ügyfélszolgálatán, azonnal megmondják!

Azt pedig nagyon jól teszed, hogy félsz a rendes kártyádat megadni. Booking.com-on például SOHA ne add meg!

2016. márc. 14. 17:45
 8/15 A kérdező kommentje:

Hát igen, ezt nagyon jó, hogy írod, köszi, ugyanis pont a Booking.com-on foglaltam volna a szállást, és azt írja, hogy a szálláshely ezt és ezt a kártyát fogadja el, s fenntartja magának a jogot, hogy még érkezés előtt blokkoljon egy bizonyos összeget a kártyán. Ne ez volt az, ami nem tetszett nekem. Oké, hogy érkezés előtti 2 napon belüli lemondás esetén felszámítja az első éjszakát, de azért nekem ne blokkolgasson kedvére a kártyámon :-)

2016. márc. 14. 20:50
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat - ment a zöld kéz :-)
2016. márc. 14. 21:07
 10/15 anonim ***** válasza:
Miert nem Airbnb-n keresel lakast, altalaban sokkal olcsobb, mint egy hotel!
2016. márc. 14. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!