Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy működik a lakáshitel?

Hogy működik a lakáshitel?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni magamnak egy családi házat, max 5 millió értékben székesfehérvár 20km-es körzetében.

Önerőm 2.5millió.

Tehát kb ugyanennyit kellene hitelben felvennem én 10 évben gondolkodom.

Táhát, hogyan működik ez, fel tudom venni előre, vagy ki kell néznem előre a házat, ha kinéztem, hogy működik, mi biztosítja, hogy nem adják el amíg én a hitelt próbálom megszerezni, egybőlaz eladó kapja a banktól a pénzt, vagy előbb az én számlámon lesz és onnan kell utalnom az eladónak egyben? Ilyen kérdések merülnek fel bennem.

2016. márc. 10. 12:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Első körben a hitelképességedet érdemes tisztázni, ami függ a jövedelmedtől és sok-sok egyéb adattól. Ilyen vizsgálatot kérhetsz díjmentesen bármelyik komolyabb hiteltanácsadással foglalkozó cégtől.

Ha hitelképes vagy, kereshetsz ingatlant. Mivel az ingatlant vidéken keresed, ráadásul elég kis értékben, azt javaslom, hogy tisztázd a hiteltanácsadóddal, hogy mely bankok jöhetnek szóba (vigyázz, mert ezen is elcsúszhat az igénylés). Ha megvan az ingatlan, nem árt egy előzetes értékbecslést is rendelni, főleg, házak esetében, mert ha a bank nem fogadja el fedezetnek, nem fogsz hitelt kapni.

Ha minden stimmel, lehet Adásvételi Szerződést kötni.

Nem kaphatsz lakáshitelt Adásvételi szerződés nélkül, tehát először leszerződsz az eladóval, ahol tisztázzátok a fizetési ütemezést, a határidőket, így azon nem kell aggódnod, hogy menet közben eladja másnak az ingatlant.

Egy lakáshitelt sosem a vevőnek utalja a bank, hanem az eladónak, vagy az általa megnevezett személynek.

A kérdéseidből látszik, hogy nagyon tájékozatlan vagy, ezért mindenképpen érdeklődj előbb SZEMÉLYESEN, komolyabb hiteltanácsadással foglalkozó cégeknél. A lakáshitel igénylés nem kockázat mentes, nem szabad belefogni szakember segítsége nélkül.

2016. márc. 11. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!