Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitel tőzsdézésre? Akkor...

Diákhitel tőzsdézésre? Akkor megéri?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem azt mondja felvett kb 1,5 millió forint diákhitelt és mostanra csinált belőle 2,7 milliót amerikai és magyar részvényekkel. Az 1,5 millióból a tartozás közben csak 1,8 millió lett. Magyarul nyert rajta 900 ezer forintot. Ha most visszafizetné az egészet, akkor ekkora pluszban lenne.

Ő 23 éves, én 19 és lenne hasonlóra lehetőségem mint neki volt. Ő a hosszú távú részvénybefektetéseket szereti és ez nekem is tetszik. A szüleinek nyilván nem mondta el hogy ilyet csinált.

2016. jan. 15. 13:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
Nyilván megéri, ha nyer rajta. De az, hogy nyer-e rajta, erősen kérdéses. Veszíteni is lehet rajta, nem is keveset. Én erősen kételkedem ennek a történetnek az igazságtartalmában is - persze nem lehetetlen, hogy ilyen történjen.
2016. jan. 15. 13:59
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Ennyi erővel is is tippmixezhetnéd a diákhitelt.
2016. jan. 15. 14:07
 3/16 A kérdező kommentje:
Megkértem mutasson majd az értékpapírszámlájáról kivonatot, vagy akár csak egy printscreent vagyis képernyőfotót. Ez elvileg ma vagy holnap megtörténik.
2016. jan. 15. 14:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is sántít a sztori, de tegyük fel igaz. Akkor sem garantálja semmi, hogy te is olyan ügyesen fogsz bánni a részvényekkel, vagy hogy nem lesz pechszériád. Tényleg tippmixelhetnél is akár ennyi erővel. Szerintem erre hitelt felvenni nettó hülyeség.
2016. jan. 15. 14:27
 5/16 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy miért olyan fontos hogy ezt neked bebizonygassa? Téged is biztat rá hogy csináld te is ezt? Nem esetleg ez egy több mélységű rendszer, ahova maga alá akar regisztráltatni? Mert akkor minden érthető, hogy miért kecsegtet ilyen dolgokkal, hogy maga alá szervezzen, te bele nyomd a sok pénzt, ő meg jutalékot kapjon abból. Nagyon bűzlik ez az egész.
2016. jan. 15. 14:33
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

'vagy akár csak egy printscreent vagyis képernyőfotót.'

BARMIKOR hamisitok neked egy ilyet. Hazudik, mint a vizfolyas, maradjunk ennyiben.

Mondjuk azon elgondolkozhatnal, hogy mi van, ha nem jon be a dolog, es elbukod a teljes osszeget? Fizetheted a torlesztot ES a tandijat is, akkora adossagod lesz mire vegzel, hogy belerokkansz. Ppersze nem is vegzel, hiszen a kettot egyutt garantaltan nem tudod fizetni, tehat az elso felev utan otthagyod az egyetemet, utana mar 'csak' a diakhiteledet kell fizetni a semmiert.

2016. jan. 15. 14:40
 7/16 A kérdező kommentje:

4: Köszönöm, ezen azért érdemes elgondolkozni.

5:

Az Erste és a KBC brókercégeknél van számlája, ahol rendes részvényeket vesz a pénzen.

Miért olyan fontos? Mert jó haverok vagyunk. Nem csak évente kétszer találkozunk családi rendezvényeken és nem három megyére élünk egymástól. Unokatesóm, akiből a húgát beleszámítva csak kettőm van az egész világon. Ha átverne az olyan lenne, mintha te vernéd át a nagyanyád valami kamu üzlettel.

6: Neked fingod sincs a diákhitelről, igaz? Azt csak azután kell elkezdeni visszafizetni, hogy lediplomáztál vagy befejezted az egyetemet. Utána is kb 2-3 ezer forint a havi törlesztőrészlet.

2016. jan. 15. 14:52
 8/16 anonim ***** válasza:
69%
2-3 ezer forint? Nekem az első éves törlesztőm volt 10 ezer, utána pedig a fizetésnek megfelelően nőtt.
2016. jan. 15. 14:54
 9/16 anonim ***** válasza:
37%

"Mert jó haverok vagyunk. Nem csak évente kétszer találkozunk családi rendezvényeken és nem három megyére élünk egymástól..."

Na hát pont ezért furcsa az egész. Akkor miért győzköd ennyire egy olyan dologról, amivel akár olyan durva adósságot felhalmozhatsz magadnak, hogy belerokkanj anyagilag.

2016. jan. 15. 15:00
 10/16 anonim válasza:
87%

A 6. válaszolót leszúrni, amikor csak segíteni akar, nem kell.

A törlesztőrészlet nem 2-3000 Ft, van egy minimális, központilag megállapított (de még az is magasabb ennél), amelyet ha fizetsz, akkor nem fognak cseszegetni, DE a tartozásod sem fog csökkenni, sőt, nőni fog ha csak ennyit fizetsz havonta (közben meg abban a hiszemben vagy, hogy minden ok, lassan de biztosan fogy hiszen te fizeted a részleteket).

6-os feltételezte továbbá, hogy a hitel amúgy szükséges lenne a tanulmányaidhoz, azaz ha befekteted máshová, akkor a tandíjravalót ettől függetlenül még elő kéne kerítened; arra nem is gondolt, család pénzel / államilag finanszírozva vagy, és csupán a "pénzcsinálás" érdekében akarnád a hitelt felvenni.

2016. jan. 15. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!