Hitelkérelem elutasítás - miért?
Az ősz folyamán igényeltem folyószámla hitelkeretet, ill. egy kisebb összegű (1 millió forint) személyi kölcsönt.
A bank (Raiffeisen) mindkettőt elutasította. Mivel konkrét indoklást nem adtak, az ügyintézőm utánajárt kicsit a dolgoknak.
Mivel 22 éves vagyok, első munkahelyemen (nettó fizetésem 200e Ft, kezdőként, 1 év munkaviszonnyal, határozatlan idejű szerződéssel), KHR-ben nincs nyoma semmilyen tartozásnak (egy ismerősömnek lógok még kb. 200 ezer ft-al, de ez baráti alapon van, és folyamatban van a törlesztése). Előző munkahelyemről jó viszonyban jöttem el, így onnan sem lehet probléma.
Mikor az ügyvezetőm rákérdezett a fiókvezetőnél, az annyival válaszolt, hogy nekem "semmiféleképpen sem" adhatnak hitelt, kölcsönt, stb., akármit ami a bank számára rizikót jelenthet. Az ügyvezetőm értetlenül áll a dolog előtt, ő sem érti, hogy mi lehet az oka (a koromat leszámítva), és elkezdett újból utánajárni a dolgoknak.
Mi lehet még ezen kívül az oka?
Miért kérnél? Mert pénz kell, nem?
Vagy neked mi az ügyvezető? Nem a főnököd? Te az ügyintézőre gondoltál? Akkor bocsánat. Fizetéselőleget a főnöködtől kérj, az kamatmentes szokott lenni.
"Azér"
Fiatal vagy úgysem érted! :-)
Próbáld már meg túltenni magad ezen a vackon!
Az élet ilyen, szokni kell!
14, akkor megismétlem, NEM fog adni a főnököm (sem a tiéd, sem másé) 1 milla fizu előleget, 200e nettó keresetre.
Mellesleg megjegyzem, ügyintéző az, akihez csak úgy random odamész, ügyvezető az, akihez bejelentkezhetsz, mert MINDEN hozzád tartozó üggyel ő foglalkozik (hitel, kölcsön, számlanyitás, stb.). Ügyintézőhöz akkor mész, ha nem vagy a bejelentkezési bankfiók közelében.
Többiek: Tehát ha van egy problémám, lépjek túl rajta? Roppant intelligens és rengeteg információt tartalmazó hozzászólásokat sikerült összehoznotok...
Legyél rámenősebb. Kezdjük ott, hogy mi az, hogy a banki ügyintéződ rákérdezett a fiókvezetőnél, aki meg lebeszélte őt... Az, hogy kapsz-e hitelt nem a fiókvezetőn meg az ügyintézőn múlik.. Menj be a fiókba egy munkaviszony igazolással, és közöld az ügyintéződdel, hogy személyi kölcsönt szeretnél igényelni, ehhez szeretnél kitölteni egy adatlapot. Kitöltöd, a fiók felküldi a központba, ott döntenek róla, majd kipostázzák a választ. Legelőször is azonban olvasd el a bankod honlapján a hirdetményt a személyi kölcsönről, abban benne van, hogy mik az igénylés feltételei.
Többen írták már, tényleg igaz, számít a korod, a munkaviszonyod ideje, a fizetésed, a hitelmúltad, a családi állapotod, a banknál tartott megtakarításod és hogy milyen régóta vagy a bank ügyfele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!