Mikor érdemes forint számláról euro-ban pébzt levenni?
Elöre is elnézést ezért az amatőr kérdésért. Németországban dolgozom, viszont forintban kapom a fizetésem.
Mikor érdemes a kártyámról idekint pénzt levennem? Mire kell figyeljek, hogy ne veszítsek pénzt az árfolyam miatt?
Köszönöm a választ. Melyik árfolyamot figyeljem? Látok eladási, vételi és közèpàrfolyamot is a neten. Én a Takarékbanknál vagyok, ahol jelenleg az euro vétel 309.56 Ft; euro eladás: 325.44 Ft.
Mivel eurot akarok venni forintért, így a vétel árfolyam érint engem ha jól gondolom.
Ez a 309 Ft jónak számít vagy várjak még a levétellel míg egy bizonyos szint alá megy?
A bank szempontjából nézd, tehát eladás. Nem hülye a bank modjuk tőlem vegyen 1€t 325Ft-ért, neked pedig eladja 309-ért.
A jó hír hogy mivel nem kp-ről van szó, ha jól emlékszem deviza eladás számít, vagy esetleg közép? Nem tudom a bankodtól kellene megkérdezni. Ezen kívül lehet számítani felvételi díjra is. Az sem biztos hogy mindegyik automatában egyforma, ezt is a bankodnál tudnák megmondani.
Hogy milyen a jelenlegi árfolyam? Számaodra kedvezőtlen, november 16 óta szinte folyamatosan romlik:
Hogy ez most megfordul, vagy még tovább romlik, azt nehéz lenne megmondani...
Az eladást kell nézni, mivel a bank ELAD neked pénzt.
Az árfolyamon mindenképpen veszítesz, a bank/pénzváltó haszna az eladási és a vételi árfolyam közötti különbségből adódik.
De akkor ezek szerint magyar bankszámlád van, amiről Németországban veszel le forintról konvertált Eurót?
Forint kártyával külföldi bank-automatából csak végszükség esetén szabad valutát felvenni, mert nagyon lehúz a bank a konverzióval is és a készpénz-felvéttel is.
A banktól mindig az ő eladási árfolyamán kapod az EUR-t.
EUR/HUF vételi és eladásija közt 6-8-10 forint is szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!