Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Foglalhatnak tőlem? Párom...

Foglalhatnak tőlem? Párom elköltözött otthonról 21 évesen. A lakás az ő nevén van, de az apja a haszonélvező. Az apja tavaly egész évben a nyakunkra járt, hogy vegyenek fel jelzálogot a lakásra, de a párom nem volt hajlandó.

Figyelt kérdés

Most meg jött egy foglalási papír, de nem a párom lakása van feltüntetve benne, hanem az enyém.Elképzelhetőnek tartom éppen hogy "Apuka" csalt az aláírásokkal, és hogy mégiscsak vett fel valamit, de 4,6millió ft-ról( a tartozás) van szó, akkor nem valószínű hogy tavalyi a dolog.

Ha nem az én tartozásom de hozzám van bejelentve a párom lakóhelyileg akkor jöhetnek hozzám foglalni?

Mert a papíron, akárhogy olvasom is, de ezt silabizálom ki.

2010. márc. 22. 17:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ok, csak a "vagyonmentést", aha lebuksz keményen büntetik.

Egyszerűen közölni kell, hogy nem ott lakik, bemenni az önkorihoz, és kijelentetni onnan. Mivel a végrehajtók a központi lakcímnyilvántartóból dolgoznak, ez megoldás lehet.

Gondolom tulajdonrészee nincsen az ingatlanodban?

Írni egy listát az összes ingóságodról, és két tanuval aláíratni. Nem életszerű, hogy mindenről őrizdd a számládat, mint magánszemély

2010. márc. 23. 16:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Miért akarnak a párodtól foglalni? Ha nem írt alá kezességet, akkor csak meg kell kifogásolni, hogy nem jogos.
2010. márc. 24. 07:52
 13/14 A kérdező kommentje:

Na, fejlemények vannak az ügyben.

Egy 4 évvel ezelőtti ügyről derült ki, hogy Apuka "füllentett" amikor azt állította hogy fizette a kölcsönt amihez a párom kezességet vállalt.Hát nem fizette.

Viszont a végrehajtó is besegített egy picit, mivel ismerik az apukát (szép híre van:( ) hogy a páromat jelentsék ki a munkahelyén, így nem tudnak vonni a fizujából, elmegy nem állandóra dolgozni a munkahelyére ( ezt még munka ügyin egyeztetni kell-mivel már nincs kis könyv), és így elárverezik a lakását.Ami az övé de az öreg a haszonélvező.Így ki lesz fizetve a tata adóssága és mehet Isten hírével.

Nem a legetikusabb megoldás, és talán nem is teljesen törvényes?, nem is tudom.De valahol egyáltalán nem sajnálom az "öreget" mert rengeteget leakasztott rólunk.

Viszont így oda lesz a párom lakása, ahová már évek óta nem tehette be a lábát az állandó piszkálódásoktól.

Remélem olvassátok még ezt .

Köszönöm a segítségeteket, és ha valami észrevételetek van még, szívesen venném.

2010. ápr. 5. 23:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én azt nem értem,ha a papa a haszonélvező akkor hogy tudja a párod kiváltani? Mert ugye arról szól a hitel,hogy kezesség esetén az adós helyett fizetsz ha nem fizet. De a haszonélvezet élete végéig szól és csak a lemondással egyenlítheti ki. Vagy lemondott az adósság fejében?. Nem értem! (bocsi)
2010. ápr. 14. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!