Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van akkor, ha nem törleszte...

Mi van akkor, ha nem törlesztem a diákhitelem?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, még a szüleimnél lakok. Ha felvennénk 1-2 millió forintot diákhitellel, és aztán nem fizetném vissza, akkor mi történne? Nem hajthatják be, mert hát nincs lakásom, szüleimtől meg már nem függök.
2015. nov. 19. 19:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Megerősítem a 19-es válaszoló hozzászólását. Viszont a végrehajtó dönti el, hogy elhiszi az illető állítását foglaláskor vagy sem. Ha tudja okirattal bizonyítani, hogy az övé, (és nem ő az adós) akkor nem foglalja le, ha nem tudja, akkor nyugodtan megteheti, a jogos tulaj majd igényper keretén belül visszaperelheti az ingóságait.

Példa: Közös bankszámla, inkasszózza a végrehajtó. Leemeli róla az összes pénzt, ami nem csak az adósé. A lőtéri kutyát nem érdekli, amíg nem bizonyítja, hogy mennyi összeg, ami sajátja és mennyi az adósé, vagy csak a társtulajdonosnak jön rá pénze. Ha nem tudja bizonyítani, akkor szintén igényper útján tud hozzájutni a pénzéhez, majd egyszer.

2015. nov. 21. 05:44
 22/38 anonim ***** válasza:

Kedves 40%-os, foglalnak magánszemélynék. Tanúja voltam. Szintén dh, nem tulaj.

Amiről nem tudta igazolni, hogy a tulaj vette (szla, gyártási idő után évekkel költözött be), lefoglalták.

Három hónapja, Zala megye.

2015. nov. 21. 06:21
 23/38 anonim ***** válasza:
Érdekes, amit a #18 ír. Ennyivel nehezebb behajtani EU-n belül a köztartozást, mint egy polgárjogi kővetelést? Évek óta van EU-s nemzetközi fizetési meghagyás, miért nem működik ez a rendszer itt is?
2015. nov. 21. 09:00
 24/38 A kérdező kommentje:
És, ha tegyük fel Amerikába költözöm? Akkor is be tudják hajtani?
2015. nov. 21. 10:48
 25/38 anonim ***** válasza:
Istenem ekkora cigány nem lehet valaki :D Amerikába az ilyen tetvet be sem engedik, kezdjük ott. Eléggé megszűrik, kit engednek az USA-ban letelepedni.
2015. nov. 22. 00:00
 26/38 A kérdező kommentje:
Értem. És ha mondjuk Ausztráliába megyek? Ott úgy tudom nincs szükség zöld kártyára.
2015. nov. 22. 00:46
 27/38 anonim ***** válasza:

""""""Kedves 40%-os, foglalnak magánszemélynék. Tanúja voltam. Szintén dh, nem tulaj.

Amiről nem tudta igazolni, hogy a tulaj vette (szla, gyártási idő után évekkel költözött be), lefoglalták.

Három hónapja, Zala megye.""""""""

Tegyük fel, hogy a végrehajtás helyszínén ott van az adós és a végrehajtó, de az ingatlan tulajdonosa és más kívülálló személy nincs jelen és még két tanú. Ott egy kerékpár, amit le akarnak foglalni, mert a végrehajtó hiszi, hogy az adósé. Az adós, azt mondja, hogy nem az övé. Ebben az esetben el tudom képzelni, hogy foglalják. De ha mondjuk ott van egy másik ember, aki igazolja magát, hogy a tartózkodási helye az az ingatlan vagy maga az ingatlan tulajdonosa az és állítja, hogy a bicikli az övé, továbbá állítja, az adós is, kizártnak tartom, hogy lefoglalják a biciklit. A legjobb a számla, azzal egyetértek, de nem kell a számla sem ilyen esetben.

2015. nov. 22. 07:53
 28/38 anonim ***** válasza:

"""""""""Érdekes, amit a #18 ír. Ennyivel nehezebb behajtani EU-n belül a köztartozást, mint egy polgárjogi kővetelést? Évek óta van EU-s nemzetközi fizetési meghagyás, miért nem működik ez a rendszer itt is?""""""""""

Bírósági határozat kell hozzá kint és nem elég ám, egy nav pecsétes papír. No ha ez megvan, akkor a kinti behajtó cég lefordítgatja és hitelesíti ezt a határozatot és átadja a behajtásra jogosult hatóságnak. Aki a kinti bankot kéri a számlatartozás levonására, amiről egyáltalán tudomást szerez. Ennek költségei vannak és előre ki kell fizetnie a nav-nak. Kb 5 milliót és egyáltalán nem biztos, hogy tipródni fognak a kintiek, a munkavégzésben. Annyit számláznak a nav-nak, hogy ihaj. Nem tudja behajtani jelenleg. Biztos, hogy változni fog, de fokozatosan. Kint nem nyúlkálhatnak hozzá más emberek számláihoz, ha az nem vállalkozási számla, csak bírósági határozattal. Olyat meg nem igaen adnak ki pár ezer euróra, inkább 100ezres összegeknél kezdődik.

2015. nov. 22. 08:13
 29/38 anonim ***** válasza:
munkabér letiltásról a kinti emberek nem is hallottak, el se tudják képzelni hogy van ilyen
2015. nov. 22. 08:14
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

"Értem. És ha mondjuk Ausztráliába megyek? Ott úgy tudom nincs szükség zöld kártyára."

Ember, még mindig nem fogtad föl, hogy aprópénzről beszélünk? Ezért akarsz elbujdosni? Amúgy ennyi ésszel, ami itt tobzódik benned, azt ne hidd, hogy felvesznek bárhová is.

2015. nov. 22. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!