Ha ki akarok koltozni Finnorszagba, fizethetem kintrol az itthoni diakhitelem, vagy felejtsem el a koltozest, amig tartozasom van?
Mi kizáró ok? Honnan tudná bárki ausztráliában, hogy neked diákhiteled van? És ha van az miért érdekelné őket?
Amúgy meg neten átutalod a pénzt, tök mindegy hol vagy.
Két variációban csináltam:
volt egy külön itthoni bankszámlám, amire utaltam pénzt, és levették inkasszóban.
Majd amikor ezt meguntam, akkor egyszerűen már a diákhitel központnak utaltam, és ez is jó volt.
Ha nem előtörlesztésben utalsz külön (tudod tőke törlesztés), hanem simán többet utalsz át, mint ami a havi "díjad" lenne, akkor túlfizetésnek veszik, és ha nem tudsz fizetni legközelebb, akkor a túlfizetésből fizetik a hiányzó havi díjat. Ebből kiindulva, én mindig 150e-200e ft-ot benntartottam, hogy ha valami gubanc lenne, akkor onnan mehet.
Kintről könnyebb fizetni. Én diákhitel egyben a maxot vettem fel, illetve a kettőből vettem fel 2,1 misit. Teljesen kb 3 év alatt fizettem ki tőkeelőtörlesztéssel, és ha akartam volna, akkor kicsit meghúzom magamat, és másfél év alatt leperkálom, de így kényelmesebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!