Bármelyik számlacsomagot kérhetem bankkártya nélkül?
Köszönöm a válaszokat és a tanécsokat, fe nagyon elmentünk a témától.
Tehát bankkártya nélkül nem lehet bankszámlám?
Csak megtakarítási célból elég drága másik bankszámlát nyitni.
Inkább nézz körül, hogy a mostani bankodnál milyen lehetőségek vannak, és igényelj egy takarék/megtakarítási vagy valami hasonló néven futó számlát a mostani mellé. Ez egy elkülönülő számlaszám lesz, ha kell hozzá, akkor külön kártyát kell igényelned (de neked pont nem kell), és általában meglévő számla mellé nincs, vagy nagyon alacsony a díja.
Te azt kérdezted, hogy ___bármelyik___ számlacsomagot kérheted e bankkártya nélkül.
Erre a válasz az, hogy nem, nem bármelyiket. De egy csomó számlacsomaghoz nem kell kártyát igényelned, szóval az nem igaz, hogy nem lehet kártya nélkül számlád, simán lehet ilyen, csak nem bármelyik csomaggal.
Foglaljuk össze az eddigieket:
Általában nyithatsz számlát bankkártya nélkül is. Egy-két számlacsomag ez alól kivétel lehet, de tudtommal az erste diákoknak szóló számlája nem ilyen.
Ugyanakkor ha más banknál nyitsz megtakarítási célra számlát, akkor igen nagy valószínűséggel rosszabbul fogsz járni, mintha a saját bankod megtakarítási lehetőségeit választanád. Csak számold ki, mennyivel ad több kamatot az erste, mint ahol most vagy, majd vesd össze azzal, hogy ez a kamattöbblett mikor termeli ki a számlák közötti átutalás díját.
Ezért inkább ajánlatod a saját bankod megtakarítási lehetöségeit feltérképezned. Pl nem tudom elképzelni, hogy netbankon keresztül ne tudj betétet lekötni.
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg az Unicreditnél vagyok, itt lekötni csak 200 e Ft-tól lehet.
Az Ersténél nagyon kedvezményes, a számlavezetési díj 0 Ft, és az utalási díj is nagyon alacsony. (Unicreditnél én ezt magasnak tartom) - 2018-ig garantálják, hogy nem emelik
Ezért egyrészt ezért szeretném megnyitni, másrészt pedig, hogy elkülönüljön az internetes vásárlásra használt bankkártyámtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!